Monday, January 25, 2010

Whiteout

Whiteout - Dominic Sena 2009

Mõned on jõudnud juba filmi kiruda ja see on ka mõistetav. Antarktikas lumemasside vahel toimuv thriller peaks juba oma tegevuspaiga atmosfääriga lööma ning ka kitsas tegelaskonna ringis püsiva põnevikuna viimast välja pigistama. Lootused on kerged kerkima ning kui lõpuks saad ühe üsna tavalist mõõtu põneviku, siis võib vabalt halb tunne sisse tulla. Whiteout oli tõesti keskpärane. Kate Beckinsale Stetkona liiga õrnake, sest kuigi tegu on tuntud action-printsessiga, jäi lumeväljade jaoks temas sitkusest ja jändevusest puudu ning tema emotsionaalsus, pidevad minevikumeenutused, olid häirivalt sobimatud. Ka oli liiga palju aega Tom Skerritt mängitava tegelaskuju peale raisatud, lõpulahendus kannatas selle tõttu märgatavalt ja nii mõnigi arvustajatest on just seda finaali nõrkust esile toonud. Koomiks oli intensiivsem ja sinna need lihtsad lahendid sobisid, film aga vajas ruumitäidist ning tänu sellele läksid kaduma ka teravused, need ei paistnud filler-materjali vahelt enam välja. 2/5
Koomiksi must-valge joonistus lõi väga selgelt tajutava pildi - lumi oli valge ja kõik muu must. Ja kuna suurem osa pildist oli valge, siis jõudis Lõunanaba fiil kiirelt pärale.

4 comments:

Paawo said...

Sellest roosamannast on vast niipalju kasu, et mõni saab video-editingut harjutada ja loole visuaalid lõigata.

Trash said...

Valgest mannast, ikka valgest.

Ralf said...

See film kinnitas lõplikult, et ükskõik kui palju ma sisikondade ja teab mille peale õlgu ei kehitaks, on just sõrmede küljestlõikamine (isegi kui seda ei näidata, vaid seda kõigest kuulda on) just see, mis seest õõnsaks tõmbab.

Trash said...

Saekaatri meest sinust ei saaks. Mine parem ülikooli.