Friday, January 08, 2010

Know Your Mushrooms

Know Your Mushrooms - Ron Mann 2008

Otsustasin ka ühe peo hommikul kamalutäie seeni võtta. Pool tundi hiljem tegin isikliku jooksmisrekordi, püüdes kinni liikuva takso mis sõitis Olümpia hotellist mööda ning sain ta mööda sõiduteed kapates kätte Kindralite ja Vana Pritsumaja foori juures, no oma kilomeeter spurti tuli ära. Taksos viskas pildi mustvalgeks, nägin vaid rohelist tooni ja koju jõudes olin maja ees suitsetades kindel, et viibin hoopis vanaema juures maal. Toas heitsin pikali ja koheselt sisenesid sinna ka indiaanišamaanid kellega alustasin vestlust mis koosnes mõistatuste esitamisest. Sedaviisi mõistujuttude ja konksuga küsimuste abil anti mulle edasi iidseid teadmisi ja minna püüdsin puruvanadele indiaanlastele väärikas õpilane olla. Pilt oli ikka veel mustvalge, kuid nüüd hakkas muutuma korterist looduseks ja peagi avastasin, et voodi asemel laman hoopis paadis keset jõge ning kaldale on maha jäänud nii hõimu šamaanid kui muud indiaanlased, kes mulle hüvastijätuks viipasid. Neetud Dead Man, jõgepidi alla sõitmine viis ju surmani ja nii hakkasin meeleheitlikke pingutusi tegema, et seda vältida. Vinnasin end jõest põrandale, ronisin läbi metsasalu vannitoani ja jõin kristallselgest allikast paar klaasi vett ning niisutasin nägu. Voodisse tagasiminek oli kergem, isegi värvid hakkasid vaikselt taas paistma ning ma jäin peatselt magusale unele, ise veel kirudes, et oli siis vaja paar nädalat varem Aado Lintrop´i "Šamaaniraamatut" lugeda ning Jim Jarmusch´i westernit kaeda, sest sealt kogu halluka materjal ammutati. Käesolev dokk rääkis samuti hallukaseentest, kuid põhirõhk oli asetatud tavaliste söögiseente tutvustamisele. Jänki ja kanadalane nimelt ostab poest kultiveeritud šampinjone ning metsast ei julge midagi üles korjata. Mõned seenevanad siis rääkisid mida kõlbab võtta ja mida mitte ning proovisid jätta muljet, et seenelkäimine on üks igati popp tegevus. Meil Eestis seda probleemi ei ole, meie käime niigi. 2,5/5
Poisid, sööge seeni, hallutsinogeeni!

10 comments:

Lauri said...

Mõtlesid selle esimese osa välja või tegelt ka sõid seeni?
Lahe igatahes. Meenuvad enda vastavad kogemused, alates sellest kui elleka all "rebaseks" muutusin 12 aastat tagasi ja lõpetades mitte-nii-väga-ammuse seenetripiga enda kodus, kus tapeet mööda seina alla valgus tundide kaupa, poe katus krokodillinahaks muutus ja hingas ja liigutas ja pilved üritasid mulle miskit sõnumit edastada.
Seentes on ikka seda funki...

Trash said...

Sai aastaid tagasi Depechi Gerdi juures söödud jah, seal teised pugisid öö läbi, minul olid mingid psühhotabletid mis 15 minti peale söömist veerandtundi kõike naljaks muutsid ja ma viskasin paar sellist pilli hinge alla ning jõin õlut. Hommikul aga tekkis tunne, et andke mulle ka seeni ja siis võtsin kohe mingi topelt portsu.

Mart said...

Hullud mehed. Ent tuletab meelde, kuidas Kõusaar tegi kunagi seente söömisest ettekande Berk Vaheri seminaris.

Aasta oli siis vist 2002.

Trash said...

Enam vist ei sööks, pole seda julgust enam tundideks ära käia. Selles mõttes on eetri hingamine parem, suts astud teise maailma ja varsti oled juba tagasi, vahepealne aeg võib muidugi venida või siis kokku tõmbuda, reaalne jääb minuti juurde.

Ulmeguru said...

Mis kamm neil depeshistidel seentega on? Üks kunagine Tartu DM-lane rääkis mulle ka ükskord, et kuidas nad miskit seent vohmisid ja siis seenevana neid perspektiividega lollitas, et ei saanud miskist veenirest üle, et see oli justkui miski võimas jõgi...

Trash said...

Vaevalt see kuidagi DM-iga seotud on, eks kõik tahav mingil eluhetkel psühhotroope proovida.

Lauri said...

Seened on üsna mõnusad, ma küll kavatsen tulevikuski nosida teisi, kui kiired ajad mööduvad

adi said...

Täna sööd seeni, homme varastad automakke!

alarlol said...

adi tabas asja sisu...
trash - sa oled jäle narkomaan :)

Trash said...

Olin, ikka olin, mitte ei ole! Ja narkomaan ei olnud, jäle ka mitte!