Friday, January 01, 2010

Süda versus Mõistus


Küsisin, et kas tehnilised uuendused ja visuaalsed ultra-maiustused vabandavad välja kehva näitlemisokuse, klišeeliku sisu ja nõrgad dialoogid nii, et nõrgad küljed hindamisel unustatakse ning võimendatakse vaid üldpildis saadud positiivset kinoelamust või tuleks arvestada kõigega, hakata arveametniku täpsusega kokku lööma plusse ning miinuseid?

Teie vastaside:

Iga + ja - läheb arvesse - 45 (60%)

Hinnata emotsiooni ajel - 29 (39%)

Votes so far: 74

Ehk siis 2/5 vastanutest arvas, et filmide hindamisel peab arvestama teose poolt tekitatud emotsiooniga, lahkud kinost hea tujuga, paned täispunktid, lahkud mornina, võtab skoori maha. 3/5 aga leidis, et filmide hindamisel tuleks pigem tähelepanu pöörata ka lavastaja, stilisti või näitlejatepoolsetele möödapanekutele ning kui ikka paar vimkat viskab sisse, siis ei saa 10/10 kohe kuidagi panna, teos ei ole ju vaatamata suurele kinoelamusele täiuslik. Eks see küsimus oli selle va Avatari pärast tehtud kus suurem osa olid koheselt emotsiooni ajel valmis täispunne laduma, samas kui nad otseselt kalkuleerides olid nõus, et teoses sakkisid nii mõnedki asjad. Nädalaga on aga valdav enmus minu poolt loetud arvustusi jäänud 6/10 hinde juurde. Kas kõigepealt käisid kinos filmi vaatamas südame-inimesed ja alles siis mõistuse-inimesed või hoopis südametud kaagid?
Avatari ei ole endal veel näha õnnestunud ja võib-olla meelitab 3D lahvatus minult ka täisskoori välja aga varasemaid arvustusi arvesse võttes olen ikka rohkem vigade ja möödapanekute väljatooja kui värvidemängu ja silmailuga kaasa mineja. Aga vahest hindan kõrgemalt küll vad mõne mõnusa pisidetaili, isikliku meelisžanri (dinosaurused, indiaanlased, hiina kummitused), lemmiknäitleja või über-mõnusaid filme lavastanud režissööri käekirja kasvõi õrnalt ära tundes.

8 comments:

Ulmeguru said...

Kuna Sul oli küsitlus lombakas, siis ma vastasin valesti: panin emotsiooni, aga seda posti lugedes sain aru, et oleks pidanud panema +/-.

Kas oli raske küsida, et kumba hindad:
a) tervikut
b) häid detaile

Fakt, et kui Sul saiakeste küpsetamisest siiber saab, siis mingis küsitlusfirmas võiksid Sa küll kandideerida. Hämavate küsitluste koostamise oskus näikse Sul käpas olevat.

Trash said...

Mis sa pahandad! Me kõik hääletasime valesti, ma ise ka.

Ulmeguru said...

Eelkõige pahandan ma endaga, et nii loll olin... ;)

Trash said...

Ära põe, varsti teen uue küsitluse, siis saad kasvõi topelt õieti vastata. :)

Kalmsten said...

Valikuvõimaluste süvakirjelduses oli järjekord teine, enamus lugejaid läks loomulikult ja ehteestlaslikult puhevile ning pikemalt süvenemata virutas selle variandi, mis kattus polli ja variantidekirjelduses olnud järjekorrale.

Trash said...

Ahsaa, ma ise ei pannud tähelegi, et järjekord oli sassis. :(

fushi said...

2D Avatar oli küll ikka päris napakas film. Hea, et sihuke film ära tehti; halb, et vaatamas käisin.

Trash said...

Jutud käivad, et see meie 3D on ka poolik kogemus, vaja ikka 3D IMAX´is ära vaadata.