Friday, January 08, 2010

Full Contact

Xia dao Gao Fei - Ringo Lam 1993

Yun-Fat Chow oli omal ajal ikka kumiir küll, kuid nüüd vaatan hoopis peategelase selja taha ja näen Simon Yam´i ja Anthony Wong´i tegemas tugevaid rollisooritusi, samas kui härra action-staar oli täpselt samasugune nagu igas filmis. Simon Yam oli hoopis see kes käesolevale actionfilmile hinge andis, tema mängitud korsetti kandev homoseksualistist gängsterikuningas oli võrratu detail machomeeste maailmas, üdini kuri olles samas ka naiselikult aval ja koketeeriv. HK suudab pea alati, kui just rusikateni või mõõkadeni ei minda, filmi lõpus toimuvad mees-mehe vastu võitlused stiilselt välja tuua ja nii ka seekord. Kus 1993 aasta lääne filmis oleks saanud Stallone näiteks Van Dammele enne kuuli pähe kihutamist öelda, et kahju poiss, oleksin sind tapmise asemel hoopis meeleldi anusesse toppinud? Hong Kongis aga öeldakse ja sellised asjad lisavad möllufilmile hulgaliselt omapära. 3,5/5
Võrreldes Simon Yam´iga oli Chow Yun-Fat siinses filmis tühine mootorratturhiir.

6 comments:

paranoiadisco said...

Väga meelepärane, haaran.

Trash said...

Muidugi, vanakooli HK action ja veits gay-vürtsi peale.

fushi said...

Simon Yam ja Anthony Wong, nonoh! Siit on ainult see vuntsidega tüüp puudu, kelle nimi igas filmis Fatty midagi on.

Aga hea et sul just see film vaatamisele sattus. Ise just hiljuti mõtlesin, et peaks Ringo Lam'iga rohkem tutvust tegema ja see tükk sobib ideaalselt. Tänks!

paranoiadisco said...

Suet Lam?

fushi said...

Jah, tema.

See film aga oli lausa üle ootuste hea! Kaameratöö, tulevahetused, dialoogid, muss -- kõik oli HK märulite tippude tasemel, mu meelest. Ning ehkki Chow Yun-Fat veidi puine oli, tegid nii Anthony Wong ja eriti Yam selle oma osatäitmistega kordades tasa.

Trash said...

No tore, et meeldis. Ostsin soomes aasta tagasi kaks John Woo HK kuldaja box´i, peaks need ka ära vaatama. Viimati sai Woo´d küll üle kümne aasta tagasi tsekatud.