Tuesday, January 19, 2010

Jonah Hex - Lead Poisoning

Justin Gray, Jimmy Palmiotti, Jordi Bernet, David Michael Beck - Jonah Hex #37-42
Vertigo 2009

Lapsena käisin ikka paar korda nädalas kesklinna antikvariaadid läbi, et järsku on mõni välismaa koomiks juhuslikult müügile saabunud. Sõber Ops käis paar korda päevas ja temal oli meie tutvuse hetkeks juba paras virn second-hand koomikseid, kuid mina leidsin vaid mõned. Üks neist oli Tex Willer´i järjekordne seiklus, maksis teine üüratu summa, täitsa viis rubla kohe, kuid rahuldas samas nii mu koomiksi kui westerninälga. Viimane Jonah Hex ei täitnud aga kõhtu kummaski mõttes, kui paar kenasti joonistatud lugu võis veel koomiksinälga kustutada, siis stooride lihtsus korralikult westerninälga küll ära ei viinud. Jonah´il on olnud hulga haaravamaid seiklusi ning ta on saanud tunda paremat kunstnikukätt kui lasteraamatute illustraator Jordi Bernet´i oma.

2 comments:

Vabarnamees said...

Paistab, et selliseid antikvariaatide kammijaid oli Tallinnas rohkem kui üks. Oli minulgi ridamisi trofeesid, uhkeimad nende hulgas ilmselt filmi põhjal valminud soomekeelne album "Ben Hur" ja mõned "Agentti-Korkeajännitys" ja lihtsalt "Korkeajännitys"-seeriate vihikud. Vesterneid paraku ette ei sattunud, võib-olla just teiesuguste "kolleegide" tõttu, urjuhh! :)

Trash said...

Korkeajännitys sarja laenasin alati sõbralt. Tal ema töötas Virus korrusevalvurina ning töi neid kusagilt töölt. Ei tea kas sommid jätsid reisile kaasaostatud koomiksid maha või mis, igaljuhul tüüp sai pea iga kuu uue ja just Korkeajännitys sõjasarjast.