Monday, January 18, 2010

Chaotic Ana

Caótica Ana - Julio Medem 2007

Rääkisid, et halb film ja kuna Lucía y el sexo tõesti erilist muljet ei jätnud, olin varmas seda uskuma. Julio Medem aga kuulub siiani meie pere lemmiklavastajate hulka ning seetõttu tuli vaatamata halvast eelreklaamist see ikkagi kavva võtta, on ju alates Lehmadest meil kaasaga kõik ta tööd läbi vaadatud. Kolmveerand filmi oligi selline tunne, et mis pula juttu nüüd aeti, täitsa kobe tükk ju. Viimane veerand aga avas end kõigepealt "saladusega". No mis kuramuse saladusest saab Medem juttu teha kui kogu see "sugulusside" peategelaste vahel oli neile juba algusest saati otsa ette kirjutatud ning kõigile vabalt lugeda. Lavastaja pidas vist vaatajat debiilikuks kes silm punnis värvilist pilti vaatab, ega oska allhoovuseid üldse tabada, saati neist siis informatsiooni välja lugeda. Filmi tipp oli seega üks paljastus mis nagunii kõigile juba teada ning loomulikult oli see moment pettumust valmistav, ootad ju filmilt püanti aga mitte ammu teada asja avalikustamist, ilmselgete teemade "šokeerivalt" esitlemist. Ning lõpuks häiris ka filmi nii öelda täitsa lõpp, ehk situatsioon USA tipp-poliitikuga. Näha on, et Medem´is nagu igas tema aelises sotsialistliku suunitlusega hispaanlases on see juurdunud ameerikavaenulikkus mis segab asju õiges mõõdus võtma. Jänkid on ju pahad, järelikult tuleb neid ülepiiri halbadena kujutada, südametute matside ning julmuritena. Poliitik aga ei käitu üheski situatsioonis nagu lavastaja seda ette kujutas, see pole siin spioonithriller ega pulp põnevik. Ma tean, et Edgar Savisaar on võimuahne ignorant, Ansip dollarite lakei ja Ilves sinasõber maailmasõdu ning näljahädasid kavandava eliidiga, kuid ma ei usu ealeski, et ükski võiks neist unustada elementaarse viisakuse, vahetada tavalise inimeste vahelise suhtluskäitumise matsliku poose vastu. See aga, et neocon naisterahva juuresolekul labastub, tundus ilmselge liialdusena. 2,5/5
Berlusconi ütles YES! isegi kohe hetk hiljem järgneva peale.

6 comments:

joonas said...

Tuleb siiski tunnistada, et just see lõpustseen oligi suht ootamatu puänt.

Trash said...

Ma täiega fännasin seda lõppu kuni poliitiku must-valgeks keeramiseni. Üks korralik shag oleks hoopis paremini mõjunud, pigem noksiga kui rusikaga tonksimine.

joonas said...

Poliitiku käitumise õigustuseks peab ütlema, et ega ei kujuta ette, kuidas tähtsad mehed sellises situatsioonis käituda võiks. Huvitav mõtteharjutus iseenesest - kujutleda kasvõi eesti poliitikuid samas olukorras ;) Muidu nõus, et veits plakatlikuks kiskus asi, just et see tekstiga ka veel kõik lahti seletati.

Trash said...

"Poliitiku käitumise õigustuseks peab ütlema, et ega ei kujuta ette, kuidas tähtsad mehed sellises situatsioonis käituda võiks."

Õppefilm sellest on tehtud. :)

joonas said...

See sisaldab ka ühepoolset/tahtmatut koprofiiliat?

Trash said...

Ultra rare workprint versioonis küll.