Wednesday, January 20, 2010

No Heroics - 1. season

No Heroics - 1. season - Ben Gregor 2008

No Heroics on bricom´i sari superkangelastest kes elavad meie keskel, täpsemalt öeldes Londonis. Mõned on tõelised kangelased, päästavad lapsi põlevast majast ning püüavad pangaröövleid, omavad võimeid mis selliseks tööks tarvilikud nagu näiteks jõud, telepaatia või kasvõi vana hea lendamine, teised aga ei ole nii kvaliteetsete omadustega õnnistatud, mõni näiteks oskab ainult lambipirne mõttejõuga kustutada, esemeid kokku sulatada või siis karjumisega metsikuid ahve appi kutsuda. Peategelasteks on sõpruskond kelle hulka kuuluv Timebomb oskab minut aega tulevikku näha, Electroclash kõiki elektrilisi masinaid ohjata, The Hotness võlub välja tuleleeke ning ülekaaluline neiu She-Force on maailmas tugevuselt kolmas. Üritatakse kuulsaks saada ning elukaaslasi leida, lüüakse päevast päeva Keebikangelaste kõrtsis aega surnuks ning kannatatakse välja kohaliku superstaar sangari Excelsor´i mõnitusi. Mõnitada aga mees oskab ning suurem osa sarja pärlitest tuli just selle superhero´st playboy suust. Mehe iga sõna oli kuld, iga lause peen mõnitus ning naljad kõik eraldi irvitust väärt. Geist alkohoolik Timebomb lasi ka üsna muhedat teksti, ülejäänute suust tulev huumor jäi keskmisele tasemele. Ka kogu seda keebiteemat parodiseerivad naljad ei olnud nüüd kõige paremad ning mänguruumi jäi veel küllaldaselt, kuid siiski panen sellele seriaalile püstise pöidla, sest kogu superkangelaste teema ise on nii lahe ja kui keegi viitsib seda veel briti komöödia parimates traditsioonides pakkuda, siis pole virisemiseks tegelikult ju põhjust. Eriti veel siis kui vaid kuus 25 minutilist episoodi tehti ning kogu moos. No Heroics on justkui Watchmen luuseritega ja kui trikoomehed koomiksitest meeldivad, siis peab kohe kindlasti sellele sarjale pilgu peale panema. 4/5
"Kangelased"

6 comments:

Nalla said...

Selle sissekandega seoses meenub mujalt supertegelane Invisible Boy, kes muutus nähtamatuks, kui keegi teda ei vaadanud.

Trash said...

Damn, ma ka alles hiljuti vaatasin nalja kus üks superkangelane väitis, et ta nähtamatu sidekick keerab kõik jamad kokku aga ülejäänud trikoomehed arvasid, et valetab, ise teeb ja kujutab endale oma üksildusest johtuvalt kaaslast ette. No tegelt muidugi oligi ta sidekick nähtamatu sindrinahk. Kus ma sellest sketši küll näha võisin?

Nalla said...

See oli Martian Boyhunter Robokanas.

Anonymous said...

Täna vaatame Van Dammet!
Sidekickbox on uusim film
Kes ei vaata, magab maha!

Unknown said...

Being Human on muide üks üsna kiidetud briti seriaal, kus kolm noort inimest - üks libahunt, teine vampiir ja kolmas kummitus - peavad koos elama ja üksteist toetama. Esimene sesoon vaid 7 osa... peaks vaatama.

paranoiadisco said...

@Ralf
Tohoh, Twilightist juba seebikas tehtud?