Friday, January 01, 2010

Sounds Like Teen Spirit

Sounds Like Teen Spirit - Jamie Jay Johnson 2008

Kuna meie peres televisiooni vaadatakse haruharva, siis on igat sorti superstaarisaated ja eurovisioonid paari viimase aasta jooksul nägemata jäänud ning sellega seoses ka hingevärinad, et kes kaunitest lauljatest glamuurisäras parimaks kroonitakse, kelle tantsukoreograafia, isiklik šarm ja lauluhääl on teistest üle. Selle pisikese augu meelelahutusvajaduses täitis suurepäraselt käesolev brittide dokumentaalfilm Juunioride Eurovisioonist kus samamoodi nagu täiskasvanute omaski, valitakse parim euroopa esineja, vahe vaid selles, et vanust ei tohi võitjal üle viieteistkümne eluaasta olla. Ja sarnaselt tavalisele Eurovisioonile, nii ka siin annavad slaavi hõimud hääli üksteisele ning napsavad auhindu keskeuroopa väikeste lauljate eest kes võib-olla on isegi paremad esinejad, kuid ilma ida-euroopa toetajaskonna ja vene või balkani palaganmuusikata kaugele ei jõua. Kaamera jälgib viite esinejat lähemalt ja avab läbi nende portreede kogu (mini)eurovisiooni olemust, näitab ühelt poolt südamlikke ja ootusärevuses lapsi nng teisalt täiskasvanute hulga külmemat maailma kus näeb nii regionaalseid mänge kui ka realistlikke kommentaare ühe või teise esineja kvaliteedi üle. Võitjad või kaotajad, rohkem on ikka õnnestumisi, sest kui ka esikohta või paika top kümnes ei saavutatudm, veedeti mõnusalt aega, leiti uusi sõpru ja õpiti elu tõsiasju. Südamlik dokumentaalfilm mille lõpus toimuv hinnete lugemine, no teate küll, see estonia twelve points, oli tänu enesele tekkinud favoriitide tõttu väga põnev. Tuli meelde, et on ju veel ka vaimse puudega noorte Eurovisioon kust meie Arnold Oksmaa naases teise kohaga ja palus selle suurepärase tulemuse eest riigilt toetust. Hiljem selgus, et kuna soov oli aeglaseid noori mitte ärritada, siis anti välja vaid esikoht ja kõik ülejäänud lauljad kuulutati pidulikult teise koha vääriliseks. 3,5/5
Soomes peetakse veel ka neegri-eurovisiooni mis kannab pidulikku nime - Vähemusrahvaste Eurovisioon.

4 comments:

bunsen_lamp said...

Eestlased on sellel neegrite eurovisioonil alati väga kibedad tegijad olnud. Esitekse on eestlasi Soomes nii palju, teiseks on eestlased traditsiooniliselt laulurahvas. :-)

Trash said...

Ma ei tea mis kammi sa ajad, lkokkuleppe järgselt ei ole ju eestlased kunagi neegrieurovisioonile tikkunud. Tehti ju selge leping mille alusel neeger aitas eestil võita Suurel Eurovisioonil esikoha ja eestlased lubasid vähemuste sansse N-Eurovisioonil solkima mitte minna. Minu teada on leping siiani pidanud.

bunsen_lamp said...

http://www.ourvision.fi/

Leheküljelt võib lugeda, et Jumala Aastal 2008 tuli keegi eestlanna Kadi teiseks.
Tegelikult on nii, et igasugune eurolaulu värk ahvatleb eestlasi nagu sitt kärbseid. Siin ei aita kokkulepped ega miski.

Trash said...

Kadi Vija on riigireetur. Helistasin just Ilvesele, ta nimi kustutatakse Eestlaste Nimekirjast homme hommikul ning temast saab rahvuseta isend keda võib kõigi seaduste väliselt küttida.