Monday, January 25, 2010

In the Loop

In the Loop - Armando Iannucci 2009

Yes Minister ja Yes, Prime Minister sarjade vaimne lapsuke, kuid jah, kahjuks kõigest lapsuke ning mitte mehemõõtu tegija. Kõik oli justkui hea, administratsioonihuumor ja tegelaskujud aga ikka oli pidevalt tunne, et midagi on puudu. Just sellist tõelist säravat vaimukust, huumorit mis oleks nii kange sinep, et viskaks vee silmist ja tõmbaks nina kinni. Kõik oli hea ja naljakas, kuid puudus lõplik sära, puudus veel viimane ( ja eelviimane ) sõlm mis oleks kogu sõnalipsest alguse saanud tegutsemistuhina keerukamaks muutnud ning selle läbi ka lahtiharutamise peenemaks tööks. Kuulata vandumisgigantide mõõduvõtte ning nautida poliitika telgitagustes tõimuvad (sobi)mänge oli ka muidugi mõnus aga hing ihkas enamat. Tundsin puudust veelgi kriitilisemast kultuuride erinevuse väljatoomisest ja satiirist mille teravused oleks konkreetsete asjade vastu suunatud, sest ümbernurga lähi-ida jutud jätsid kogu filmist kergelt kammitsetud mulje. Ning Steve Coogan ei olnud seekord üldse naljakas, sest pakkus just seda nn. naljakat karakterit, kuid käesolevasse filmi see ei sobinud. 4/5
The Thick of It sarjage proovin samuti peatselt tutvust sobitada. Seda meest näeb seal kohe hulgi.

12 comments:

adi said...

Minujaoks töötas see film ikka täiesti igal tasandil, sõna otses mõttes põrandal, kõhtu kinni hoides, valu käes naerdes tasandil. See moment kui Simon avastas, et tal puudub kontroll isegi oma kabineti ruloode üle ... mul oli ausalt tilgad püksis.
Ma läheks isegi nii kaugele, et kutsuks seda selle sajandi parimaks komöödiaks (eeldusel, et Royal Tennenbaums pole komöödia).

Vot nii :)

christer said...

Tabasin ka ennast seda filmi vaadates mõttelt, et äkki oleks veel paremini saanud. Sellegipoolest thumbs up.

"Vandumisgigant" on minu jaoks vist selle aasta tabavaim uudissõna.

Trash said...

Mina arvan ka, et oleks saanud. Nahhaalsemalt oleks saanud, torkinud nii, et veri väljas ja sõda USA ning UK vahel kohe süttimas. Vaat nii oleks ka hea õnne korral saanud.

Soovitan ikka Barcelona´t vaadata, minu arust on seal USA-Hiaspaania kultuurierinevused ülipeenelt ja vaimustavalt välja toodud. Loop´is jäi nagu midagi puudu neh.

Trash said...

Kui keegi teab kust tirida The Thick of It sarja teist hooaega (3 episoodi) , andku teada. Leidsin esimese ja kolmanda aga mitte neljandat.

adi said...

Ma ei ole nõus selle vindi juurdekeeramise vajalikusega. Või noh kui oleks millegagi võrrelda siis võibolla mõtleksin ümber, aga ma kardan, et sellega oleks ära kaotatud just see masendav elulisus. See käegakatsutav reaalsus kus vastuvoolu ujumine ei vii kuskile.
Oleks võibolla jandi mõtes toredam, aga siiski ...

Trash said...

Ära nüüd tule oma "jandi mõttes toredam" jutuga, tead ju küll, et sedalaadi kino vihkan ma samapalju kui iga teine eestlane.

Vabarnamees said...

Minu meelest oli "In the Loop" väga hea film. Kuna olen juba täisealine ning teatud kogemused fiktsiooni ja tegelikkuse vaheliste suhetega on juba olemas, ei teki mul tavaliselt probleemi, kui n.ö. iga tähte igas sõnas aeglaselt ja selgelt välja ei hääldata. Hea satiir mõjub minu meelest ka juba läbipistetud valupunkti liigselt torkimata.

Trash said...

Kuulge suured In The Loop´i fännid, pommitage mind parem infoga kust kolm puuduvad, ehk sesoon 2, The Thick of It´i saada?

Ja üldse! Ma ütlesin ju ka, et väga hea aga mitte geniaalne ega vaimustav. Tundub, et heidetakse mulle ette justkui poleks meeldinud. Meeldis ju, ega ma 8/10 hinnet kinnisilmi pannud.

paranoiadisco said...

Jah, tee asjad lihtinimeste jaoks lihtsamaks. Meeldib: 10/10, ei meeldi: 1/10... Hiina pask: 2/10.

Trash said...

See hiina pask oli ikka eilse päeva tippnaerutaja.

Hiina pask 2/10

siiamaani kõkutan!

Vabarnamees said...

"Tundub, et heidetakse mulle ette justkui poleks meeldinud. Meeldis ju, ega ma 8/10 hinnet kinnisilmi pannud."
Why so low, man, why so low? :)

Ralf said...

See hiina pask on meil Filmiveebis popp nali.

Hiina pask