Sunday, January 17, 2010

Breaking Bad - 2. season

Breaking Bad - 2. season - Vince Gilligan 2009

Esimesest sesoonist tehtud postituses mainis fushi kommentaaris, et ühele tema sõbrale tundus teine hooaeg liiga ülepaisutatuna ning mina vastasin, et muretsemiseks ei tohiks põhjust olla, tegu ju komöödiaseriaaliga ning väikesed ebausutavused ei hakka häirima. Nüüd aga tuleb fushi frendiga nõustuda. Juhtus see mida kuidagi uskuda ei oleks osanud, sesoooni poole pealt otsustasid stsenaristid, et poisid, aitab naljast küll, teeme nüüd edasi üht südamlikku peredraamat ning lasema aeg-ajalt haletsusest ka paar krimimomenti sisse. Pauh, kogu must huumor läinud, põhi alt kadunud ning kohe kukkusid seinad värisema. Mis see mulle loeb, et kolm episoodi tagasi oli pulp mis pulp ja lollus järgnes teisele, praegune episood on juba puhtalt huumorivaene draama ja kui mulle selle raamides hakatakse pakkuma fantastilisi narko ja krimidiile, siis paratamatult tundub see ülepaisutatuna. Ei jaksa ju kogu episoodi jooksul oodata lõputute peresagimiste vahele paari vaimukust Hank´i või Saul Goodman´i suust või siis Jesse poolt lendulastud lauslollust, mina oleksin tahtnud, et pidevalt hoitakse mul süsimusta äpardusterajaga suu muigel ning peenelt punutud suhte ning krimisuhte võrkudega pinevus sees. Võimalusi oli. Arrested Development suudab 23 minuti jooksul vallandada kaose ning lõpuks imepeenes mängus kõik tükid oma kohtadele asetada. Breaking Bad´i teine sesoon ei suutnud aga terve sesooni jooksul kogu keerukate mängude potensiaali ära kasutada, et jooksnud liine üksteisest üle, ümber ega paralleelselt, aeti ühte niiti tõusude ning mõõnadega. Rohkem mõõnadega. Üle keskmise aga üsna pettumust valmistavalt. Positiivne külg aga see, et ma enam ei karda sarju avi formaadis vaadata, kõlbas ka ilma subbi ja korraliku navigeerimissüsteemita. 3/5
Walter White´i peresaladustest tekkinud pinged olid hästi esile mängitud aga kui selle jaoks viidi huumor altarile, siis tänan aga EI tänan!

4 comments:

Ralf said...

Subbid saab ju netist juurde tõmmata. Seriaalidele selleks isegi eraldi sait TVsubtitles.net. Minu DVD-mängija isegi ühe episoodi lõppemisel hüppab automaatselt järgmisele, nii et ei tunne ise ka väga suurt vajadust päris DVD-R'i järele.

Trash said...

Uurin asja kui kunagi vajadus tekib. Tänks!

a said...

Selle pereliini domineerimises on süüdi suur paha korporatiivne network.
Esimene hooaeg oli pikk 7 episoodi, kõigile meeldis, kõik rääkisid-kiitsid. Võeti siis viimasel hetkel BB crew ette, patsutati õlale ning öeldi, et vohh poisid - te müüte! Teeme nüüd nii, et müüte poole rohkem, olgu 13 episoodi olla.
Nii siis venitatigi juba valmiskirjutatud jätkuhooaeg poole pikemaks.

Trash said...

Makes sense! Poole lühemana oleks tõesti parem olnud. Mulla tegelikult see ta suhe naisega meeldis, kuid käesolevas sarjas tundus pideva kordumisena ning sobimatuna. Igal juhul ootan kolmanda ära ja vaatan sedagi.

Sarjadest jätkan Traffik´uga, vaid 6 osa aga põnevust kui palju. Remake´iga on vast kõik tuttavad.