Monday, December 21, 2009

The Living End

The Living End - Gregg Araki 1992

Särgi värk. Ühes stseenis kannab Jon Ministry särki aga kui ta hetk hiljem tuppa siseneb, ilutseb särgiesisel juba suurelt Misfits´i logo. Spekuleerin julgelt, et see kogemata sisse lipsanud apsakas ning hilisemad viited sellele, andsidki Gregg Araki´le idee ehitada oma hilisem film Nowhere üles peategelaste seljas pidevalt vahetuvatele rõivastele mis ei kanna endas mingit loogikat ega reaalsust, kuid oli filmile väga tõhus lisadetail. Teine lahe särgiviide oli kolme homopeksja T-särgid. Esimene kandis Drugstore Cowboy särki, teine Sex, Lies and Videotape´i oma, kahjuks ei osanud ma ka peale ohtrat tagasivõtmist, zoomimist ja pausitamist ära arvata mis indiekino teost reklaamiv särk oli kolmandal kurikaga peksjal seljas, igal juhul väga mõnus väike respekti viide. Kui keegi tunneb kolmanda kuti T-särgis ära mõne filmivihje, andke palun teada. Aastal 1992 võis sedalaadi anarhismimaiguline homodraama olla üllatajaks, kuid minule tundus kahe HIV-positiivse noormehe road-trip väheke liiga lahja kraamina. Ei suutnud tegelased end korralikult esile tuua ega situatsioonid huvi hoida. Küll aga kiitus kohati kenadele vestlustele, pisikestele popkultuuri märkidele ning OST´ile. Nimi Gregg Araki ja viimasepeal kaasavedav soundtrack on nagu sukk ja saabas, alati koos ja kõrges kvaliteedis. 3/5
Köögis oli The Smiths´i poster ja magamistoas The Jesus And Mary Chaini oma. Viimane on Araki lemmikbänd mis esindatud igal ta filmi soundtrakil ning käesoleval juhul isegi pealkirja inspireerijaks olnud.

4 comments:

adi said...

Suurepärane film, vaatasin seda poolvägisi olukorras kus mu üks riistaimejast hea sõber pidevalt kõrvalt kommenteeris kui halb see film on.

Trash said...

Kas kolmandat särgipilti ei märganud, et mis filmi/bändi oma see oli? Ja sa vaata neid Jon Moritsugu filme samuti kui juba seda teinud ei ole!

Level said...

Uurisin neid Moritsugu filme eile. Suht kõik olid VHS koopiad.

PS! Kas sa filme ka veel vaatad?

Anonymous said...

Harva vaatan, ei jaksa enam vaimustuda. Seitsmekümnendate kino, palju wuxiat ning seriaale, ei muud.

Trash