Monday, December 28, 2009

Bad Religion - Big Bang

Bad Religion - Big Bang 1991

01 - Modern Man
02 - Change Of Ideas
03 - Big Bang
04 - Suffer
05 - Flat Earth Society
06 - No Control
07 - Operation Rescue
08 - Along The Way
09 - Do What You Want
10 - Faith Alone
11 - Automatic Man
12 - Heaven Is Falling
13 - Sometimes It Feels Like
14 - What Can You Do?
15 - Get Off
16 - Sanity
17 - Henchman
18 - 21st Century (Digital Boy)
19 - Turn On The Light
20 - I Want Something More
21 - We're Only Gonna Die
22 - You
23 - I Want To Conquer The World
24 - Anesthesia
25 - Atomic Garden (Video clip)

Noorena mulle meeldisid väga Bad Religion´i albumid "Suffer" ja "No Control", kuulasin neid ikka päris tihedas taktis. "Against the Grain" oli veel OK! ja samuti mingi varsemate katsetuste kogumik, kuid 1992 ilmunud "Generator" kõlas juba nagu lastemuusika ning siis järgnes kogu see Epitaphi kamp, kõik üks tilu-lilu punk puha. Punk? Vabandust, tahtsin tiinipop öelda. Enne käesoleva kontserdi kallale asumist kuulasin tööl oma aja lemmikplaadid veelkord läbi ja leidsin, et ka "Suffer" pole suurem asi, "No Control" aga tundus lausa suurepärane, seal oli olemas kõik mida heaks pungiks pidada - energia, oskuslikult ülesehitatud käigud ja sõnum. Käesolev bootleg DVD kunagi VHS-il ilmunud kontserdiga aga oli igavus ise ja eriti nõmedad tundusid lugude vahele esitud küsimused stiilis, et kas punk elab ja kas te UFO-desse usute? Yeah!

2 comments:

Kalmsten said...

"NC" oli selle kamba tipp.
Edasised albumid jätsid sellise mulje, et kamp tüüpe istub paduvihmas ning sellele lisaks veel räästa all ning iniseb , et :" come join us" - varajane emobänd.
Sõnaseadistus tekstides jms. on küll poistel kõrgeimal tasemel, aga teemad ja see totter halamisvorm...
No persse - pigem UFO kui punk.

Mart said...

Kuulasin seda va pungikraami isegi, aasta oli siis 1996-1997 ja poiste viimaseks üllitiseks "The Gray Race" vist. Oli see põgus seik piisav, et tunnetada bändi suutmatust oma verbaalsele kõhulahtisusele piisavalt mahutavaid lugusid kirjutada. Vähemalt oli neil erinevalt tänasest mingi sõnum ka olemas.