Sunday, September 21, 2008

Agitator : The Cinema Of Takashi Miike


Tom Mes - Agitator: The Cinema Of Takashi Miike
Fab Press 2006

Põhjalik analüüs kõigist Takashi Miike filmidest kuni aastani 2004. Detailitäpsed sisukirjeldused koos õpetava kommentaariga sellest kuidas peaks ekraanilnähtut mõistma lääne kultuuriruumis kasvanud inimene, Miike kasutatud ülesehitustehnikate ülevaated ning filmide sügavused mille kompamine ilma kogenud teejuhita võivad jääda mittemidagiütlevaiks. Kuigi ma eelistan isiklikku toorest muljet lahtiseletatule, oli käesolevat teost siiski väga põnev ja hariv lugeda, eriti tänu faktile, et põhifilmid kõik nähtud ning lisaks veel ka muid. DVD keeles rääkides oli aga main feature´ist põnevam vhoopis boonuste hulgas leitav Miike kirjutatud kolumn filmiajakirjale kus mees kirjeldas Ichi the Kille´i võtteperioodiga seotud anekdootlike juhtumisi ning aitas heita pilku loomeprotsessile.

2 comments:

Unknown said...

Hetkel vaatan Fudoh't. Kui meeldib, siis ehk võtan triloogia ülejäänudki osad ette, seejärel Visitor Q mille vaatamist üks päev juba alustasin kuid pidin selle liigse depressiivsuse pärast teisele päevale lükkama ning siis sama dokki vahingi.

Trash said...

Visitor Q on minu lemmik Miike. Päris valus draama võõrandumisest, üksindusest. Fudoh on jah selline pulp värk, mõnus vaadata.