Monday, September 15, 2008

It Came from Outer Space

It Came from Outer Space - Jack Arnold 1953

Lasteaiaealisena nägin üht vana mustvalget ulmekat kus tulnukad allutasid inimesi oma tahtele ja see õudustekitanud lapsepõlvemälestus on jäänud mind siiani kummitama. It Came from Outer Space´i vaatama hakates lootsingi, et olen lõpuks sama filmi otsa sattunud aga kahjuks niimoodi polnud, tegu küll umbes samal ajal valminud ja sarnase sisuga, kuid mitte minu lapseea kõheulmekas. Õnneks oli pettumusest hoolimata päris mõnus vaadata, juba ammu polnud ühtegi vanakooli alien-invasion tüüpi ulmekat ette sattunud ning seega lasin hea tundega lõpuni. Üpris klassikaline lugu, paar tobedat eriefekti ja super nunnu kummikoletis, ehk siis tulnukas oma loomulikul kujul. Drive-in entertainment. 3/5
Pimedast koridorist tulevad inimkuju võtnud tulnukad olid päris hirmutavad. Filmis oli veel paar head hirmukohta mis ajaproovile hästi vastupidanud.

6 comments:

Anonymous said...

mul on samuti kaks lapsepõlvefilmi, mida ma ei suuda kuidagi leida:
USA film tõenäoliselt, milles peategelane oli mingi vanamehest ajakirjanik ja tulnukad tulid ühel hetkel bussiga hotelli ja sviidis eemaldasid inimeste maskid. ja no vanamees hakkas neid paljastama.

teine film oli vist tsehhi (?) oma, kus noored läksid suusakuurorti ja selgus, et kasvatajad on kõik tulnukad, lõppes asi põgenemisega, ja läbi lumetormi köögutasid järele mörisevad tulnukad.
any ideas?

Trash said...

Ei ole kumbagi näinud aga tunduvad olevat lahedad filmid mõlemad ja vaataks ise ka hea meelega.

Ulmeguru said...

Esimene võib olla «Shivers» (1975), lavastajaks David Cronenberg... aga ma pole kuigi kindel.

Teine on kindlasti «Vlci bouda» (1985), lavastajaks Vera Chytilová. Oli ka 80ndate lõpul meil kinodes... eestikeelset pealkirja kahjuks ei mäleta.

Trash said...

Tubli töö, herr U-guru!

Anonymous said...

Tänan Hr Ulmeguru.
Ja näed mida imdb-s kirjutatakse: "The shocking scenes with the dead girl in the snowman, or the strange movement of the aliens (?) definitely burned themselves into my mind for a life! There are no 'classic' horror elements in the movie, it rather operates with psychology, quite successfully. It would be interesting to watch it now as an adult."

Strange movement on mul ka selgelt meeles:)

Trash said...

Sõidan ajamasinaga minevikku ja vaatan ka ära, et öige fiil jääks.