Wednesday, September 24, 2008

Blue Velvet - OST

Blue Velvet - soundtrack

1. "Main Title" 1:27
2. "Night Streets/Sandy and Jeffrey" 3:42
3. "Frank" 3:34
4. "Jeffrey's Dark Side" 1:48
5. "Mysteries of Love" 2:10
6. "Frank Returns" 4:39
7. "Mysteries of Love" [instrumental] 4:41
8. "Blue Velvet/Blue Star" 3:14
9. "Lumberton U.S.A./Going Down to Lincoln" 2:13
10. "Akron Meets the Blues" 2:40
11. Bill Doggett - "Honky Tonk, Pt. 1" 3:09
12. Roy Orbison - "In Dreams" 2:48
13. Ketty Lester - "Love Letters" 2:36
14. Julee Cruise - "Mysteries of Love" 4:22

Soundtrack´i võib laias laastus jagada kahte lehte. Lood 1-9 on Badalmenti´le omane helipilt mis väga tugevalt kaasa haarab ning ilmekalt oskab silme ette võluda kaadreid filmist nii, et iga audiokatke tuletab koheselt meelde mis moment hetkel filmis valitses, kas leiti lõigatud kõrv, peideti end kapis või näidati Laura Dern´i nägu väänamas. Üheksas lugu "Lumberton U.S.A./Going Down to Lincoln" lükkaks justkui sahana vao vahele ja sellest peale kannab OST teistsugust fiilingut. Dark-müstika on asendunud selgepiiriliste vanade pop-lugudega mis iseloomustavad tegelasi ning tegevust otseselt, saladused lahenevad ja varjata pole enam midagi. Roy Orbison´i "In Dreams" ja Julee Cruise´i "Mysteries of Love" - pimedus ja tunneli lõpus paistev valgus. Suurepärane helitaust, sest kinnitub tugevalt filmi külge ning toimub teineteise täiendamine. Film oleks poolik ilma nende lugudeta ja OST töötab paremini filmi näinud isiku jaoks, manades selgelt esile mälestusi ja painajaid filmist.

10 comments:

Unknown said...

Mul on purjus olles koguaeg tahtmine In Dreams'i kuulata ja rikun alati kõigi tuju sellega ära.

Trash said...

Mul oli ka kunagi napsusena tahtmine DJ-d mä'ngida ja lugusid peale toppide. Nüüdseks olen paranenud.

Ulmeguru said...

Tahtmine omi lemmikuid plaadimängijasse toppida on arenenud muusikamaitsega inimese loomulik soov... eriti selles valguses, kui vaatad, et mis sitta inimesed kuulavad ning tuvastad, et nad ei tea paljusid olulisi esitajaid absoluutselt...

Trash said...

YouTube´i disko on ikka kõige parem, kõik saavad kordamööda oma lemmiklugusid kuulata.

Anonymous said...

Juutuubidisko imeb ka vilinal, minu majapidamises näiteks praktiliselt keelatud. Põhjused: niikuinii lasevad teised mingeid sittasid lugusid ja pikapeale hakkab vastik neid välja kannatada. Teiseks peab seal peale iga lugu muudkui vahetama, see aga tüütab ära. Lisaks vastavalt joobeastmele külalised, kes ei jaksa teiste lugusid isegi lõpuni kuulata, vaid tükivad oma pasaga peale ja lõputud vaidlused, kelle kord oli ja miks pole põhjust järjekordset lugu peale panna.

Lauri

Trash said...

Sinu juures just mõnusalt kuulatud ongi. Nüüd siis juba siiber.

Anonymous said...

no sa oled ühe või kaks korda osalenud aga mul käis erineva seltskonnaga suvi otsa selline juutuubidisko et karju appi. selle tulemusena ma ei taha kunagi, ma kordan: mitte kunagi enam näha videosid nagu "where the wild roses grow", "henry lee" ja veel paari-kolme.

Lauri

Ulmeguru said...

Ok, Lauri, kui külla tuled, siis on musaga muretu... läheb Nick Cave'i DVD masinasse ja aamen!

Anonymous said...

Selle tulemusena hakkan ma algul värisema, hiljem juba vappuma ja valget vahtu suust välja ajama ja Cannibal Corpse'i vokalisti häälega külma õlut või viina nõudma.

Lauri

Trash said...

Minul on Nick cave´ist suht suva. Võib kuulata aga võib ka mitte kuulata, sest on tonne paremat kraami.