Tuesday, August 07, 2007

Nigeeria ja Ghaana õudusfilmide plakatid


Nigeeria ja Ghaana kohalike horrorfilmide plakatid, vahele on sattunud juhuslikult ka Quicksilver Highway musta mandri kunstnikuversioon. Postreid vaadates jääb mulje justkui oleks tegemist kättemaksuks kasutatava musta maagia ja nõidusliku kehamuutmisega. Sekka veidi splatterit.

7 comments:

Silver said...

Huvitav kas filmid on sama vägevad kui plakatid?

Kalle P said...

Päris põnev, ma polegi selle peale varem tulnud, aga õudukate plakatid jutustavad ju päris palju paikkondliku kultuuri ja uskumuste kohta. Nt "Quicksilver..." - näide lääneliku kultuurinähtuse adaptsioonist Aafrika ühiskonnas; postmodernistliku asja kohandamine Aafrika kultuurikompoti tasandile.

Trash said...

Kunagi nägin samas stiilis joonistatud Idi Amini plakatit kus kujutati suurt riigijuhti kannibalismiga tegelemas.

Anonymous said...

kusjuures neil (või mingil muul samakandi rahval, vahet eriti pole) on ka hollywoody filmidele samasuguses stiilis plakatid joonistatud.
või noh, veel hullemini ja mitte paberile vaid maja (kino?) seintele kuna kui mingi film juba jooksma hakkab siis ennem paari aastat pidama ei saa. siin on stiilinäide - http://www.rebaseonu.net/go/aafrika/p/kumasi_ehk_flash_me/

põmsti ka need filmiplakataid olid samas blogis vist, aga liiga suur, et kõike läbi vaadata, kel huvi sel janu ühesõnaga.

Trash said...

Vaatame, vaatame. : )

Ulmeguru said...

The Return of Swamp Thing pole ka kindlasti aafrika toodang...

Trash said...

Mind aga ajab segadusse see princess Osu kiri posteril. Kedagi sellist samanimelises usa toodangus pole.