Saturday, December 25, 2010

Splice

Splice - Vincenzo Natali 2009

Lõpus oli natuke kahju, et teknothrillerist ei oldud astutud sammu konkreetse apokalüptlise horrori suunas. Loomulikult jäeti sisse väike "aga mis edasi?", kuid see ei tundunud olevat piisav sõnum hoiatamaks inimkondta transhumanismi väärkäikude eest, vaid pigem selline uudishimu piitsutav hetk, et vändake aga teine osa, tahaks näha mis värd ema ja poja vahelisest põgusast "armuhetkest" võrsub. Kahtlemata superinimene (ohh vabandage, hoopis superolend), aga mis sellest ikka, ega siis teist korda lasta sigidikku laborist jooksu ning turvarisk ülejäänud inimkonnale jääb minimaalseks. Vähemalt esilgu.
Minu arust aga oleks Vincenzo Natali selle ohu muuta otseseks mis justkui unest äratatud draakonid, laborist plehku pannud tapjaviirus või tulnukatehordid, inimesi valimatult tapma asuvad. Kogu selle poolfilosoofilise dramaatilise eetilise tehnoloogiapõneviku lõppu oleks üks kompriomissitu kill sobinud justkui valatult. Või mis kuradi valatult, valatud lõpp ju oligi. Pigem nii harjumatult ja vormiväliselt, et äratushüüe oleks hoopis kaugemale ulatunud. Ja olendi külgetõmbejõudu oleks saanud ka teaduslikult seletada, muidu jäi mulje, et professorihärra on mõni sodomiit kes laudaelajaid koinimas käib. 3,5/5
Chicks with dicks (and tails).

13 comments:

Kalmsten said...

Tõmbasin selle millalgi alla isegi kuna "pidi hirmus igav ja sisutühi olema." Mingi hetk jäi, aga diskenraumi väheks, tulnukaseksi vastu huvi ka ei tärganud ja prügikasti ta läks. Millalgi lähen uuele ringile...

Trash said...

Tulnukaseksi ei olnud, oli verepilastuslik suhe ning zoofiilide märg unelm.

paranoiadisco said...

Jah, mulle oli see film täielik üllatus. Selles mõttes, et ei osanud oodata niivõrd nihestunud lähenemist vanale dr. Frankenstein'i teemale. Mingit otsest horrorit ja ulmet polnudki aga lihtsalt kuidagi haige. Hea!

paranoiadisco said...

Tegelikult oli küll ulmet aga haige oli ikka kõvasti...

Trash said...

Kõige vastikum on see, et nähtud ulme võib juba tegelikkuses reaalsus olla. No ma ei mõtle selliseid ingleid nagu siinses filmis lõpp-produkt oli aga vast paar lihakäntsakat end juba inkubaatoris liigutavad.

Kalmsten said...

THEY WALK AMONG US!

Trash said...

Kaader kultusseriaalist V

a said...

Kui ma pean selle aasta paremaid õudusfilme ritta laduma siis see suurepärane teos ... on suurepärane teos. Esiteks Sarah Polley ja Adrien Brody on nii ekstrakuradi head näitlejad ning lisaks see filmi aeglane kulgemine loob nii müstilise tausta kogu sellele liigipilastamisele.

paranoiadisco said...

Et siis kokku lepitud, et selle aasta parim Hollywoodi-horror? Teisel kohal Seks ja Linn 2.

a said...

Ma pole kindel et seks ja linn 2 oli õudukas.

Trash said...

Õudne vähemalt.

alarlol said...

yks mu lemmasi sel aastal. yllatus. ootasin species 4ja aga sain hea hea hea yllatuse

Trash said...

Ma ikka enam-vähem teadin mis toimuma hakkab, kuid üllatusi tuli ikkagi rabinal.