Monday, December 27, 2010

The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec

Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec - Luc Besson 2010

Lugesin Ivari blogist selle filmi kohta, et põhineb suurepärasel koomiksil, kuid filmina ei ole just õnnestunud. Kuna aga mulle taas ja taas meeldivad sellised The League of Extraordinary Gentlemen´i tüüpi seiklused, siis võtsin ima suurte vaagimisteta ette ka selle Indiana Jones´i väikeõe kus tegevus kahekümnendate aastate Pariisis ning tegelasteks opakad professorid, juhmid politseinspektorid, galantsed muumiad, üks näljane pterosaurus ning südi naine kes odavate müstikaromaanide kirjutamise vahelt leiab aega laias maailmas seigelda, otsides ravi oma voodihaige kaksikõe jaoks.Huumor oli meeldivalt topakas mis prantslastest tühipeadele sobib, kuid ameerika filmis eriti lamedalt mõjuks ning tegelaskujudki rahuldavad, kuid lõpuks jäi lihtsalt actionist puudu, liiga vaikse susinaga lõppes film ära. Aga oli selline OK väike jama, mõnus vaadata ja mõelda kuidas see kõik veel koomiksilehtedel välja võiks näha. 2,5/5

6 comments:

Anonymous said...

Kas see on parem kui Commando?

Trash said...

Commando relvastumisestseen on rohkem väärt kui see film kokku.

Ralf said...

Õige!

Ralf said...

See on prantslaste Van Helsing ilma actionita ja liigse veidra huumoriga.

Ivar said...

Kuna mind on loos mainitud, siis paar kommentaari -

tegevus on ikkagi enne Esimest Maailmasõda, moed on juba sellised. Ja nagu aru saan, ei ole Tardi ka ühtegi Adele seiklust ilmasõja aega paigutanud. Tegelane lihtsalt ei sobivat sinna ja nii olevatki osa lugusid enne ja osa peale sõda.

Koomiks, st. BD on tõepoolest klassika, aga üsna harjumatu lugeda. Kahtlustan, et lisaks haiglaselt pedantsetele olustikudetailidele teeb Tardi neis lugudes järgi ka tolle ajastu seiklusseriaalide ja ajalehelugude stiili, seetõttu on neid tegelikult mõnevõrra raske lugeda ja jälgida.

Huumor on filmis totakas küll, aga mitte nii totakas kui näitlejatega Asterixi filmides, arvan ma neid ise nägemata. Raamatutes tegelikult toimib see nägude tegemine hoopis teisiti, kuidagi retrolikult.

Trash said...

Ma vaatasin peale kirjutam9st Wikist jah, et tegevus on 1912 aga ei tulnud meeldegi teksrtis parandada.