Monday, December 13, 2010

Shutter Island

Shutter Island - Martin Scorsese 2010

Ai kurat, täitsa põnev oli! Kahjuks aga olid mitmed inimesed jõudnud juba hõisata sarnasustest Inception´iga ning seeläbi suhtusin koheselt reaalsusesse suure kahtlusega ning ootasin millal tõde peapeale keeratakse. Ega mingit suurt läbihammustamist ei teinud, Leo-poisi tegelaskuju tõeline olemus oli enam-vähem selge, sest mis muud seal hullaris ikka olla saab, kuid motiivide tagapõhjad ning stoori enese vorm läks küll alles siis paika kui seda otseselt seletati-näidati. Põnev oli küll, kuid midagi jäi justkui puudu. Häiris filmi puhul kangesti stuudiodekoratsioonide ja bluescreen´i läbinähtav kasutus mis aastal 2010 ei tohiks küll samavõrra silma paista kui viiekümnendate kinofilmides ning vaevalt lavastaja seda samas aastakümnes toimuva loo jutustamisel meelega tegi. 3,5/5

2 comments:

Gendri said...

Kaameratöö ja efekt oli kümnesse. Kui 50. pilt polnud taotuslik, siis mis see üritas olla :P Esimestel minutitel arvasin, et vaatan CAM-versiooni.

Trash said...

See taotluslikkuse kahtlus oli kuna kodutelekast oli piir selline ähmane, kinos oleks vast selgemini välja joonistunud ning kohe arusaadav olnud. Noh nagu see Pulp´i video "This is hardcore", vaatad ja saad kohe aru mida tahetakse näidata.