Sunday, December 26, 2010

The Town

The Town - Ben Affleck 2010

Kus on need munadega mehed filme väntama? Tundub, et vaid eided lavastavad krimifilme, sest nii kuradima roosat romantikat ma küll Bostoni tänavatelt ei oodanud. Kas tõesti keegi enam ei julge teha korralikku võmmi ja pätifilmi, vaid peab klišeedest kubisevale madalalaubaliste põnevikule veel lisaks kogu halesittade armastusfilmide jura sisse keerama, et jõmmi kõrval kinos saaks veel tema blondeeritud juustega ajukääbik ka oma osa kätte. Siis nagu ma lihtsalt ei saa aru mis mõttega teha selliseid ebaoriginaalseid leigeid jobistamisi aastal 2010, kui ometigi on näidatud kätte suund milliseid politeithrillereid vaatajad ootavad. Ahh, sorry! Milliseid filme mina ootan, sest käesolev film tundub taas mitmetele asjalikele filmivaatajatele aasta pärl, hea maitse mõõdupuu ja põnevike kuningas olevat. Fakk you! Ilge sitt oli! Point Break tehti 91 ja Heat 95, veits hilja nagu uuele generatsioonile seda suppi üles soojendada, eriti veel kui tublit kaks kolmandikku vett (loe: sitta) juurde valatud. 1,5/5

22 comments:

Kalmsten said...

Rahu, rahu...võta nüüd oma validool ja viska natukeseks pikali. Poel hullu.

PS. Point Break mulle meeldis. Käisin Helioses vaatamas isegi, aga blondeeritud juustega ajukääbikut mul kaasas polnud - vabandan.

Trash said...

Võtsin ühe jaapani b-movie hoopis peale, see vähemalt on aus sitt, mitte ennast kui korralikku krimidraamat pakkuv haisujunn.

Kalmsten said...

Eastern Promises oli kah mingi sama mõõtu film, mis oli "mingi uus lävepakk thrillerduses" või hoopis "absoluutne lagi põnevusfilmide maailmas", aga minu silme ees jooksis hoopis solk, mis oksele ajamise vahele mõjus tragikoomiliselt.

Trash said...

No ma panin ühe pinku ka veel silma alla, et vaid närv puhata saaks. Ja nüüd alustav veel wuxia komöödiaga.

Kalmsten said...

Mul tiksub ca viieteist minuti pärast "Imperaator ja Mörtsuk" kohale. Siis ma lõpetan su kommentaariumis pedereerimise ära ja lasen teistel ka maurata.

Trash said...

Eks sa siis astu homme taas läbi! Näeme!

Ralf said...

MIDA MA LOEN

Trash said...

Ossa, või lausa loed! Tavaliselt vaatad ju vaid pilte. Äge!

Ralf said...

Muidu Point Break oli minu arust tunduvalt leigem jobistamine kui see siin...

Trash said...

Point Break oli aasta 1991 film. Kakskümmend aastat hiljem ei ole mõistlik enam sarnaseid asju teha kui sul midagi juurde pakkuda ei ole, vaid püüad kulunud teemadel lihtsalt liuelda.

Näiteks Training Day ja Narc oskasid politseithrillerisse uusi tuuli tuua, miks siis keegi seda pätipõnevikuga ei tee. Või ok, vast on ka tehtud, hetkel ei tule ühtegi lihtsalt pähe. Siin aga raiuti vana rada, ehitati pinevust mingile mõttetule romantikaliinile. No kurat, see on neil seal nii veres, et sittus isegi Depature´i täis, mis muidu oli korralik remake.

Kalmsten said...

Mis teil Point Breaki vastu on? Igate tore film oli. Vaatasin umbes 5 aastat tagasi telekast ka ja täitsa mõnus mendikas.
Ilusad maskid, ilusad lained, ilus chica - mis seal veel olema peaks?

Trash said...

Minul pole filmi vastu midagi. See beach boy´de maja ründamine FBI poolt oli omal ajal lausa novaatorlik (uusrealistlik) oma intensiivsuses ning seoses väikeste äpardustega.

Järgmine samalaadne oli vist alles Fugitive´is.

Ralf said...

--- Ilusad maskid, ilusad lained, ilus chica - mis seal veel olema peaks?

Need on sul The Townis ka olemas! ;)

Ralf said...

Aa. Laineid küll pole.

Kalmsten said...

Nu Home Alone-is on ntks maja ja lumi olemas, aga ometigi vaatan parema meelega Dod Sno-d.

a said...

Iga kord kui keegi käsitleb filmis relvadega pangaröövi teemat (ei pea silmas Inside Man'i) siis võib juba kaugelt aru saada kuidas "Heat" seisab kahe jalage ees ja näitab keskmist sõrme.
Ning siis iga uue filmi lavastaja teeb näo, et me ei tahagi uut Heat'i teha, meil on hoopis oma, mingi muu, tunduvalt omapärasem agenda.

Ja meie vaatame järjekordset vaese mehe Heat'i. 15 aasta jooksul võiks olla puht statistiline tõenäosus, et keegi jõuab isegi samasse klassi .. aga ei.

Trash said...

Romantikaliinist veel rääkides, tuleb meelde, et Heat´ist lõigati fänversioon kus kõik naised ja tütred olid minema pühitud. Vaat sellest oleks Town´speople pidanud eeskuju võtma, on siis tulemus Heat´i kloon, las olla, vähemalt korralik direct action, mitte mingi lillepeenrasse raha peitmine.

Robi said...

Kus juures The Town peegeldab Shawshank Redemptionit väga tugevalt. Pigem siis juba Point Break - Heat - Shawshank Redemption. Selles järjekorras ja selle jooniste järgi tehtud film. Ise kui vaatasin tegelt päris nautisin, isegi siis kui teema äratunned ja kohati juust armastus teema. Kõik filmid ahvivad kedagi ja filmid ei pea olema kogu aeg "orginaalsed" et mingit filmifestivaali publikut rahuldada. Järjekordne maitsevärk.

Trash said...

Sa Robi võiksid ikka oma blogi ka taas surisema lüüa, no raske see postrite ja hinnee panek ikka olla saab aga minul mõnus vaadata, mis filme sina viimati nautisid või kirusid. Lase käia!

Trash said...

Ja muidugi saab teada mis mõnusa koomiksi või raamatu ostsid. Või mingit muud lahedat nänni. Ikka oli mõnus sealt tekata.

Robi said...

Jahh, kuidagi laisaks muutunud. Ma proovin! :-)

Täna vist vahime kodumaise "Auk number 8" Doku...
Postitan siis hiljem.

Trash said...

Või siis kirjuta minu blogi viimae postituse kommentaariks, et näiteks eile vaatasin Rambot ja lugesin uut Batmani koomiksit. Ja nii iga päev. :)