Tuesday, December 07, 2010

This Is England '86

This Is England '86 - Tom Harper, Shane Meadows 2010

Filmi This Is England´i lõpuminutid olid nõmedad ning sellest vaimust kantuna tuli järgi ka miniseriaal. Filmi tegevusega on kahe aastane vahe ja selle ajaga on kõik endised tülitsejad kenasti ära leppinud ning elavad ühtse suure rõõmsa perena. Koos tehakse kõike, käiakse tööl, poes, kinos ja isegi vetsupotil. Pidevalt saadab noori naer ja trall ning sellest ei jää puutumata isegi kamba paar vanemat liiget. Naerdakse ja lõbutsetakse nii, et kõht vappumas, gaasid susisemas ning isegi paar tilka pükse märjutamas. Pullitamine ja lollitamine, vahepeal ka üks käre sõna ja kiss-kiss, kuid peatselt taas terve hoov lõkkab briti laste naerust.
Pill tuleb pika ilu peale aga mitte varem kui miniseriaali viimases neljandas osas ja sedagi nii võltsilt, et jääb mulje justkui oleks Shane Meadows´ile järsku meelde tulnud, et pole sobilik draamasarja ilma ühegi pisarata vändata ja siis imeti pastakast kibekähku mõned hyper-klišeelikud teravpunktid. Aga tänud siis vähemalt selle eestki, et neljandas episoodis lõpuks paar korralikku hetke samuti sees olid, sest vastasel juhul oleks kogu sari saanud minult miinimumhinde. Sellist haledat seriaaliväntamist polnud juba ammu näinud. Paistis, et vaid stilistil võib ainsana pead paidata, muud saavad küll nuuti. 1/5
Minisarja kaks insat väärtust - kõik stseenid Combo´ga ning Lol´i intensiivne vaidlus isaga. Rohkem siin sarjas ei olnud midagi.

5 comments:

a said...

Ülemisel pildil on siis noor Al Capone kui järgida tunduvalt paremat uut HBO seriaali "Boardwalk Empire".

Trash said...

"Boardwalk Empire" on jah kiitust kümnest suunast saanud. Eks ma samuti panen silma peale kui võimalus avaneb.

Anonymous said...

aga ma kaesin Mad Men'i .
Väga mõnna seriaal.
Oled silma peale pannud?

christer said...

Ma ootasin ka rohkemat. Aga pole välistatud et näeme ka This Is England '90 jne, igatahes FB fännilehel nad midagi vihjasid stiilis "Kuidas teile meeldiks?"

Trash said...

Mad Men´i ei ole vaal vaadanud, eks näis kas satub pihku.

This Is England '90 oleks kindlasti hulga vaadatavam, kasvõi see muusikaline auk oleks läbi ja OST taas ülikarge kõrge kange. Heroiin oleks ka kindlasti tegija seal, lisaks WP skinnide tõus.