Monday, December 06, 2010

Reign of Assassins

Jianyu - Chao-Bin Su, John Woo 2010

Hiljuti hoo sisse saanud uuema wuxia vaatamine sujub väga hästi, taas üks film mida häbenema ei pea. Kui Detective Dee koha peal heitsin ette liiga lihtsat stoorit ja kiitsin uudseid tehnikaid wuxiale lähenemises, siis seekord on hoopis vastupidi. Võitlusmomendid olid küll väga head ning korralikut sätitud, kuid neis puudus fantaasiaküllasus ning originaalsue säde. Küll aga kiidan taevani sisu, sest seekord nädati kuidas vana klassikalist žablooni ette võttes on võimalik ikka veel midagi uut nng lahedat välja pigistada, minemata aga üle piiri raha sisetoovate labasusteni.
Suurem HK kino fän taipab kui elavalt oli seekord üks stampvõtteid, ehk segamini aetud isiksused, mängu toodud ning kui mastaapset tunnetemängu ning põnevust sellega loodi. Lisaks veel hulganisti täiskasvanulikke viiteid ja otsest julmust mis tavaliselt komöödiaseguise wuxia puhul oli vähemalt minu silmadele meeldiv vaheldus.
Halb on aga see, et suurem kinofänn oskab ka üht-teist ette näha ning mõrvamüsteeriumi puhul kus tundmatut tähistab X, tuleb alati tähelepanu pöörata kõige süütuma välimusele ning kõige vähem asjasse puutuvale isikule ja kohe ongi klaar. Üllatusi oli aga teisigi varuks ning ühe karakteri paljastumine enne õiget hetke, ei muutnud mängu. Hea traadikempluskino mis tugevdas minu usku varjusurmas olnu žanri uude tulemisse. 4/5

No comments: