Saturday, December 18, 2010

Hypnobooster

Uue aasta lähenedes tutvustatakse ikka neid tegijaid kes järgmisel aastal tugevalt tulevad ning mina isiklikult panustaks muusika ja multimeedia vallas nimele Hypnobooster. Mees teeb kauneid seinamaalinguid mille graafilised lahendused sobiksid samahästi ka trükiprindi jaoks postrite või CD kaante kujunduses ja kujutan juba ette kuidas Hypnoboosteri loodud kuvad kutsuvad popsuvendasid kivirokki kuulama või kõditavad indiemehi õrnast kohast ilumuusika plaadile ilu lisamas. Lisaks animatsioonid ning muusika.
Nelja kodulehele üleslaetud loo järgi otsustades on just muusika projekti kõige tummisem osa. Samamoodi nagu kogu Hypnoboosteri olemus sirutab oksi mitme erineva kunstiliigi suunas, nii harali ajab end ka üks selle väiksem osake, pakkudes läbi nelja pala erinevaid kõlakirju alates trip-hop´ist, tumedamast elektrost, doomipuudutusest ja emakeelsetest popviisidest kuni USSR vanadest ulmefilmidest tuntud helideni, b-kino sämplinguteni ning Laibach´ile omaste võimsate, kangelasi ülistavate, pompöössete helideni. Mitmekülgsus aga töötab ja kui poole rohkem lugusid lisaks, nii ühe korraliku plaadi jagu, siis töötaks vast veelgi paremini. Kuulad, tantsid, naerad ja poetad pisara - ilu jagub mitmele meelele.
Lõpuks on aga Hypnobooster ikkagi ühtne vorm autori loome väljendamiseks. Animatsioon kasutab taustaks muusikat ning graafikat, graafilisi töid tutvustavad klipid muusikat ning animatsiooni, tänavakunst ammutab samuti inspiratsiooni muusikast ja vastupidi, helideks valatakse teiste vormide jaoks loodud ideid ning hingevõbinaid. Ideaalis oleks Hypnoboosteri ilmuv CD ohtra autoripoolse visual-art´iga kaantel, humoorikate "manifestatsioonidega" siselehel, multimeedia plaadiga mis ühes masinas mängib head elektroonilist muusikat ning teises lisaks animatsiooniklippe ning ära ei ütleks ka linnakaardist kus punaste täppidega märgitud autori vandalismiaktid, ehk hallust peletavad tänavakunstitööd. Jään sellist toodet huviga ootama.

Hypnobooster

Hypnobooster mp3 download

Hypnobooster Scarabeus animation

No comments: