Sunday, December 26, 2010

Rare Exports Inc. - The Official Rare Exports Inc. Safety Instructions 2005

Rare Exports Inc. - Jalmari Helander 2003
The Official Rare Exports Inc. Safety Instructions 2005 - Jalmari Helander 2005

Kinost Rare Exports´i vaatamast tulles lõin internetimasinale elektri sisse ja trisin netist need kaks eellugu, sest ilmumisajal vaadatud filmidest oli vähe meeles ning kümmekond minutit kestvaid lühifilme jaksab ju teine kordki vaadata. Lühivormi tihkuses olid mõlemad tööd paremad kui sel aastal valminud mängufilm. Rare Exports Inc. oma mustahuumori puändi vaimukuses ning raskesti välja aetavale kurjusele viitavates pisidetailides mis koopiana mängufilmist kadunud oli ning teine film, ehk The Official Rare Exports Inc. Safety Instructions, pakkus otsest julmust mida samuti ei tahtnud tegijad oma jõulufilmis näha. Safety Instructions sisaldas aga veel ka imeilusat lõppu, mille tõttu kolmest filmist on see kahtlemata parim kinotöö. Väikese rahaga tehtud head humoorikad lühifilmid. 4,5/5

4 comments:

Ralf said...

Mulle see esimene nii väga ei meeldinud, tundus nagu ebavajalik pikk reklaam, mis keskendus ainult ühele ja isegi mitte kuigi andekale puändile. See Safety Instructions oli küll andekas.

Ralf said...

ebavajalikult pikk telereklaam*

Kalmsten said...

Hmm..Püändid läksid minust küll mööda, aga muidu oli igate chill ja muhe vaade.

Trash said...

Esimene ongi nõrgem, oleksin eraldi arvustades pannud 8/10. Ja reklaamlikus oli muidugi taotluslik, see oligi ju feik reklaam.