Sunday, December 19, 2010

Borgia 3: Flames From Hell

Alejandro Jodorowsky, Milo Manara - I Borgia: III Le fiamme del rogo
Heavy Metal 2008

Kole kiiresti sai seekord läbi. Ega need varasemadki Borgiad üle 20 minuti võtnud, kuid seekord lipsas nagu kass plangu alt ja läinud oligi, tagakaas paistis silmapilgutus hiljem kui esikaane avasin. Loo arendus oli ka kehvapoolne, tehes hüppeid mida seoti (jah, arvasite õieti) seksi ja vägivallaga. Ajaloolisest taustast aga jäi nagu puudu, tundus selline kohustuslik kirjutamine, et kui juba hakkasime jutuga pihta, eks tuleb siis ka lõpuni rääkida, kuigi huvi õieti enam ei ole.

12 comments:

Lauri said...

Laheda pealkirja oled pannud, kuigi isegi su pandud esikaane pildilt on näha et pealkiri on Flames From Hell...

Trash said...

Netist napsdasin kopi-pastiga. Näed nüüd mis juhtus! He he!

Metsavana said...

Kuule Trash tõsiselt miks sa ei kirjuta koomiksite sarju/hooaegu ühte posti kokku. Umbe raske on praegu lugeda. Leian näiteks Borgia 3 aga 1 ei leia praegu hoobilt.

Kas natuke ebapraktiline pole IGAST koomiksivihikust eraldi post teha. Kui sa vahepeale muusika ja filmiposte puistan unustan juba ära mis sa esimeses patrasid ja nii paneb kolmanda lugemine õlgu kehitama. Samas ei ole eriti kasu (tegelikult pole mingit kasu) sellest ka, et näiteks viiendat vihikut kiidad aga teist laidad. Raske saada üldpilti lõpuks, et oli sari siis hea või ei. Samas ega ma ei saa viiendat ka ainult läbi lugeda, tuleb ikka kogu sari ette võtta.

Kokkuvõtteks on need koomiksipostid huvitavad vaid neile kes on antud koomniksit juba lugenud (ja palju Eestis neid sinu blogi lugevaid koomiksifänne on, käputäis ehk). Võhikule ei ütle nt käesolev tekst suurt midagi. Ma ise hakkasin mingihetk ka ainult pilte vahtima neis postides. Muusikaplaatidest sa ju teed ka ühe posti mitte igast loost eraldi või TV sarjadest :)

Metsavana said...

Ptüi väikese fondiga kole raske trükkida, hulk trükivigu tuli sisse. Aga no said mõttest usun aru :)

Lauri said...

Eestis Trashi blogi lugevaid koomiksifänne on käputäis ja me kõik tunneme ja teame üksteist.
Kuigi ma arvan, mõned ehk on veel mingid metsikud keda keegi ei tea ega tunne, mingid mehed metsast, kellel kapi otsas koomiksite virnad kõrgumas. Või siis moodsamale ajale kohaselt paar-kolmsada giga kettaruumi nende alla pandud...

Trash said...

Ma ei tee igast vihikust juttu, vaid igast trade paperbackist eraldi. Kas arvad, et peaksin veel 2-3 aastat ootma kuni Wasteland lõplikult ilmunud ja alles siis suud paotama? Ja sama Fablesi ning Scalpediga?

Metsavana said...

Ei seda ma ei arva. Aga Preacherist oleksid võinud küll teha ühe koondposti. Või siis Sandmanist. Oma sõnaosavusega oleksid neist kindlasti kaks väärt lugemispala välja venitanud. Ma ise kirjutasin olemasolevatest Scalpeditest ka ühe teksti. Nausicaä puhul sa kirjutasid ka ühe posti mitte neli ? või ma eksin (või olidki neli raamatut üheks köidetud) ?

Metsavana said...

Minu mõte on see, et praegu on need koomiksipostid ikkagi pigem neile käputäiele tuttavatele lugemiseks. Üks koondtekst oleks aga põnev ka nendele kes koomiksimaailmaga nii sinapeal pole. Meelitaks võibolla nii mõnegi, kasvõi arvutist, lugema. Muide praegu sa ei saa kuskile foorumisse ka viidata Preacheri tekste. Sul on lihtsalt hulk tekste hajusalt laiali. Üks hädapärane lahendus oleks panna spetsiifiline label igale koomiksisarjale millega leiaks kohe kõik paperbackid üles.

Metsavana said...

Aga see on muidugi mu arvamus. Võibolla teistele meeldib täiega nii nagu praegu on. Lauri ae mis sa arvad ?

Lauri said...

Mai tea, ma loen tavaliselt Trashi poolt minu käest laenatud koomiksi kohta kirjutatud jutu läbi ja unustan varsti ära. Trashi arvustused just pikkusega ei hiilga tavaliselt.
Kui ma ise laenan Robi või Opsi käest koomikseid siis ma peale lugemist muidugi vaatan mis Trash ka on asja kohta arvanud, aga ka, suhtelise lühiduse tõttu võtan teatavaks ja ongi kõik.
Blogi avalehel ülemises nurgas on ju otsinguriba, kus märksõna "Borgia", preacher" või mingi muu järgi peaks kõik üles leidma mis selle märksõnaga seostub.

Metsavana said...

Lõpetasin just Borgia teise raamatu ja alustasin kolmandaga, kõva kraam!

Metsavana said...

Mulle see seksi ja vägivallaga seotud pöörded sobivad. Ajalugu käin vahepeal wikipediast kõrvale hammustamas.