Thursday, April 16, 2009

Notorious

Notorious - George Tillman Jr. 2009

Mul on 19 aastane venelasest töökaaslane kes ei oska ühte ainsat sirget sõna ka öelda, vaid peab kogu aeg kekutades luiskama. Mees tuli esimesel päeval tööle ja kui küsisin ta rastapatside kohta väitis, et on pesueht rastafari ja rastafari kiriku liige, sest teada on, et üks õige rastamees ilma religioosse tegevuseta on lihtsalt kanepipläruga töll. Mees väitis, et reggae on ta lemmikmuusika, ainus mida kuulata kannatab ning tõi selle tõestuseks tööle kaasa poola piraat-CD kuhu kõik jamaikahõngulised kommertskariibirütmid üheks suureks lõputuks poppuriiks miksitud olid. Hakkas poisist kahju, kinkisin talle Sounds of Jamaica nimelise plaadi kus vanakooli dub´i, reggeat ja kuuekümnendate ska´d. Las kuulab siis vähemalt korralikku saareriigi biiti. Siis suri Venemaa kirikupea Aleksius Teine ja poisil kiskus pisara silma, väitis, et just see pühamees on ka teda ristinud ning seetõttu vajab ta murest üle saamiseks töölt vaba päeva. Rastafari taust oli seekord unustatud, kuid peagi paar päeva hiljem ununes ka vene õigeusukiriku oma, sest noormehe jutust selgus, et ta on hoopis poola ortodoks ja vajab sealsete kirikupühade tõttu vaba päeva. Samuti nagu vaba päeva paluti seoses isa haiglas oleku, vanaema matuste ning Kremlis Putini juures toimuva uusaastadineega kuhu poiss loomulikult kutsutud oli. Töölt ärahiilimiseks sobivad ka teised valed millest erilise poolehoiu on leidnud kaklused skinheadidega, nimelt pidavat kutt pidevalt kiilakatega lahinguid lööma ja seetõttu hilineb regulaarselt pool tundi tööle, tihti otse haiglavoodist kuhu järjekordne kaklus teda peapõrutusega saatnud on. Tundub, et kohalikud neegrid, homod ja antifad võivad täitsa rahulikult teha mida tahavad, sest skinnid on 24/7 seotud Serjooga jahtimise ning kiusamisega. Hiljuti lisandus jutt, et nüüd tal on relv ja ta laseb kõik punkarid ja skinheadid lihtsalt maha. Jutu peale, et näita, lasi ta mul vilksamisi heita kiire pilk seljakotti kust paistis vastu plastmassist mängupüstoli pära, relv mis heal juhul teeb tongiga pauku ja kusisemas variandis sülgab lihtsalt ümaraid plastmassist kuule. Peale "relva" ostmist "mustalt turult" on fantaasiaga noormehe juttu lisandunud gängstalikkus. Lasnamäe elanik väidab end olevat eesti esimene originaalne crips ja ajab peagi kokku suure gängi kõrilõikajaid, kohe-kohe kui ta on LSD müügiga teeninud piisavalt raha ning lõpetanud oma tätoveeringu, kõhul asetseva kujutise Empire State Buildingust ning selle all oleva kirja Southside Niggaz.
Käesolev film on poisi lemmik...
...kohe peale The Devil Wears Prada´t. 1,5/5

8 comments:

Kalmsten said...

mitu aastat mainitud seltsimees juba kinni istunud on, tapmiste eest loomulikult?

paranoiadisco said...

Hea lugu... höhö!

Anonymous said...

Hea lugu jah.
Mis plaat see selline oli, mille kinkisid?
Mitte ei leia netist sellenimelist.
;(

kidiirp said...

äkki oli hoopis duubelplaat "the world of jamaica"?

Anonymous said...

Minu lemmikfilm on ka Notorious. Kuigi Eminem oli kõvem mees. Ega te mehed aru ei saa vist räpist ja geto värgist. Seal on elu ikka maru raske. Kui te aru saaksite, saaksite ka filmist paremini aru.

pedepurakas said...

Devil Wears Prada on okei. hakkan täna Bride Warsi vaatama http://tinyurl.com/cmsnu2

Anonymous said...

Tra te ka võtate igasuguseid tööle. Saatke tibla tänavale, jalajälg perse peal. Usun et töötuid kokkasid küll ja küll.
Räägi Heikiga...


L.

Trash said...

Plaadi nime ma täpselt mäleta, igaljuhul oli pealkirjas sõna Jamaica ja kas sounds või tunes või vikerviisid lisaks. Duubelplaat ei olnud, kaanel ilutses rastamees. Lood olid vanakooli omad,, kuid piisavalt tuntud. OIse eriline fän ei olnud, leidsin keldrist kokkupakitud asjade hulgast, tassisin tööle, et läbi kuulata ja kinkisin ära. Vist oli kellegi kingitud ka mulle, pole justkui meeles, et ise hankinud oleksin.

@anonüümne

Geto filmid mulle meeldivad aga see ei olnud ei geto ega räpi film vaid all american dream come true tüüpi lugu kus vägivallatseja sai mille oli teeninud ning nüüd ajavad targad ja omal ajal madalat profiili hoidnud kutid surnud lollpeade mälestusega raha kokku.