Thursday, April 23, 2009

The Exterminators : Bug Brothers Forever

Simon Oliver, Tony Moore, Ry Templeton, John Lucas - The Exterminators #24-30
Vertigo 2008

Sõber Lauri kellelt koomiksisari laenatud sai väitis eelmisa albumi arvustuse kommentaaris, et langeda pole kuhugi kuna käesolev kogumik jäigi viimaseks. Loogiliselt võttes pandi pood kinni kuna ostjaid ei jagunud ja kavandatud viiekümne vihiku asemel trükiti vaid kolmkümmend. Vihikute järgi vaadates aga on ka selge miks ostjaid ei jätkunud, iga järgnev issue on eelmisest nõrgem ning kohati visatakse viimases paperbackis vahele puhast ruumitäidet millel sarja seisukohalt pole mingit tähtsust. Kolmekümne vihikuga oleks saanud väga hea põhiloo jutustada, kuid lõpuks tänu kiirele kokkupakkimisele jäi sisse lausa hirmuäratav hulk lahtiseid otsi, kiirkorras väärkäitumist tegelaskujudega ning substooridest kirju sarja selgroog jäi nõrgaks ega kandnud enam kogu loodud maailma. Langust võis tegelikult näha ka kogumike haaval, vapustav algus, hea keskpaik ja hale-nutune lõpp.

2 comments:

Anonymous said...

A mulle rämedalt meeldis selle rednecki saatus, kelle keha oli prussakate jumal röövinud. Pugistasin tükk aega naerda selles kohas, kus selle rednecki hing teispoolsuses vandudes kehatuna ringi uitas. Mõnus mullet oli talle ka pähe joonistatud.

L.

Trash said...

See oli tõesti ropumat sorti naljakas, kuid samas taas liiga kohustuslikku laadi ja ebareaalne tänu isikule kes seda stoorit jutustas.