Monday, March 26, 2012

Mass Effect 3

Kosmosesaaga lõpp. Koletislike masinate, riiperite armaada lendab kaugemast galaktika nurgast kohale ja hakkab usinasti kõiki kosmoserasse maha tapma. Videomängumessias Shepard jätab pisarsilmi koduplaneediga hüvasti, et minna abivägesid otsima. Aga ei tuurianid ega krooganid pole nõus niisama oma sõjalaevu madinasse saatma. Mõne jaoks peab koguma 10 sabasulge, teine tahab metsa kaotatud kaelakeed üles leida. Shepard jookseb, Shepard otsib üles. Iga tegevus panustab üleüldisesse valmisoleku mõõdikusse. Mida suurem number - seda paremad on väljavaated riiperitele üle tahi anda. Kohtab palju uusi nägusid, palju tuttavaid nägusid. Küsimused saavad vastused, lugu saab lõpu.

Mass Effect 3 on suhteliselt teadlikult odav ulme. Kergesti seeditav lugu. Mõõdukalt ladus täristamine, hulgim dialoogi ja draamat. Tore, et saab palju kõrvalteemasid uurida, kulutada raha relvade ehitamise ja akvaariumi täitmise peale. Arsenal on suurem, relvadele saab lisavarustust installeerida, rollimänguelemendid on paremini valitud. Sisu rohkem kui rubla eest. ME2 akvaariumis pidi alati käima käsitsi kalu toitmas, muidu kärvasid teised maha. Uues mängus saab spetsiaalse automaagilise kalade toidudispenseri osta, selle hind on ainult 25 000 ühikut (sama raha eest saab terve lahingsoomuse osta kusjuures). Selle viimase lisamise eest mängu saabki hinne ühe palli juurde.

Loodetavasti võtab Trash kunagi ette ja kirjutab sellest mängust pikemalt. Seniks minu poolt 7/10.

2 comments:

Trash said...

Tahaks mängida jah. Eks kunagi. Hetkel agha haartan puldi pihku ja kõmbin Lost Odysseys edasi, löön paar kolli maha ja ostan uue mõõga. Alul ei saanud vedama, aga nüüd mängin lustiga, kuigi ülesehitus on nii nii nii tavaline ning kohati juhtub jurtsu.

Anonymous said...

KEN SENT ME! KEN SENT ME!