Tuesday, March 27, 2012

Filmiküsitlus - Luka

Minu esimene kokkupuude Luka´ga oli läbi Laugh Back At You video ja tegin kohe endale kõiki eelarvamusi ja stampe arvesse võttes selgeks, et ahah, selline artist siis meil nüüd siin Eestimaal. Selline video, selline esitaja sellise muusikaga - selge pilt! Video loob justkui mingi karbi, liiga selge ettekujutuse mida teha soovitakse, mis sõnumit edasi antakse ja sellises karbis kujutasin ma Luka´t istumas, kuni nädalaid hiljem asusin netist ta teisi träkke kuulama ning avastasin, et noor lauljatar on hulga laiema haarde ja ambitsioonidega ning ühe video (väga korralik töö!) ja ühe laulu järgi ei saa otsustada ega öelda, et tean seda artisti nüüd küll ning asetada see kõrvale, et haarata järgmise järele. Tundub justkui peaks juba liigkiiret lahterdamist kogemusest teadma ja oskama vältida, aga ikka jätan eelarvamustele liiga palju ruumi laiutada ja sätin oma arvamuse liiga ruttu paika. Igal juhul oli teine kokkupuude Luka muusikaga väga meeldiv ja egas läinud kaua aega, kui ilmusid välja ka esimesed helikatked bändilt Deathcats, kus Luka kitarri mängib ning need avardasid veelgi pilti tema muusikalisest mitmekülgsusest. Lukat saab Tallinnas kuulama minna selle nädala reedel, ehk 30. märtsil Hoovi, kus toimub TMW raames Rada7-e showcase. Ise kahjuks ei jõua, peres suured sünnipäevapidustused samal ajal, kuid teil soovitan pilk peale panna. Seda enam, et peale Luka on kontserdil veel väga häid bända, va. Tiger Milk.


Nimi: Luka
Bänd: Deathcats; Luka
Koduleht: Luka
MySpace: Deathcats



1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Tron (1982), Donnie Darko, The Prestige, The Machinist, Natural Born Killers, Drive, Silence of the Lambs, Requiem For a Dream, Go, Catch Me If You Can, 3:10 to Yuma, 500 Days of Summer, American Psycho, Blow, Black Swan, Closer, Fight Club, Gia, Leon, Marie Antoinette, The Virgin Suicides, The Others
Neid on veelgi. Aga põhilised lemmikud said nimetatud

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Viimasel ajal pole aega suurt olnud filmivaatamiseks, aga viimati nähtud filmidest meeldis kindlasti selline klassik nagu "Misery". Kord kevadel alustasin selle raamatu lugemisega, aga jäi pooleli, kuna polnud aega lugeda, nüüd otsustasin raamatu asemel siis filmi ära vaadata ja meeldis väga.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Viimasel ajal käianud vaheldumisi 90ndate grunget (Nirvana, The Posies, Alice In Chains) ja Gagat (jah, Lady GaGa). Hiljutise avastusena soovitan sellist artisti nagu The Field ja täpsemini tema viimast albumit "Looping State of Mind" - hea taustamuusika.

Tänan Luka!

Kaader filmist Gia.

2 comments:

a said...

See lugu (ning video) on päris hea. Toimiv kombo.

Trash said...

Väga head jah mõlemad, aga mul lõi kohe väära pildi ette, et taas üks gootitav tsikk jajah jajah...