Friday, June 12, 2009

Kvartaliaruanne, ehk filmisoovitused 2/4 2009

Taas käes aeg teha väike kokkuvõtte parimatest paladest mis viimase 3 kuu jooksul minu DVD mängijast läbi käinud. Klikkides lingile avaneb täispikk arvustus.

Such Hawks Such Hounds - Scenes From the American Hard Rock Underground - Sümpaatne dokumentaalfilm USA raskemast rokist kus eriline tähelepanu on pööratud drone, stoner ja desert rock bändidele. Palju head muusikat ning teavet.
Daytime Drinking - Vaikne korea koomiline indiefilm mehest kes sõidab talvisesse kuurorti puhkama, kuid otsese lebo asemel veedab kõik päevad viinaklaasi kummutades, vahest poolvägisi ja kohati elul tsillilt minna lastes.
Electra Glide in Blue - Seitsmekümnendate huumoriga vürtsitatud krimka maanteepolitseinikust kes unistab jätta mootorrattaga asfaldil patrullimine ning istuda jahedas kontoris töölaua taha tehes mõttetööga ära selle mis enne käe ja jalavaeva nõudis.
S&M Hunter - Lõbus exploitation-tükk jaapanist. Sidumist, seksimist ja ka tsipake geitamist, kõik mõnusa iisi fiiliga, naljakas ning ehe.
The Concerts In China - Rariteetne kontsertfilm Jarre Hiina turneest. Kokku segatud muusika, kaadrid esinemistest, dokumentaalfilmilõigud, reisipäevik ja klipid propaganda ning uudissaadetest.
A Lonely Cow Weeps at Dawn - Pinku alla kategoriseeruv teos mis seksufilmi asemel pakkus aga hoopis südamlikku armastusdraamat ja seda vaatamata kohatisele bizarre sisule.
The Door Into Summer - Anime mis oli üks seitsmekümnendate shōjo-klassikuist ja anime shounen ai žanri alusepanijatest ning seda väga tugeva stooriga. Ühe suve lugu kus kogetakse esmaarmastust ning pettumust, tehakse tutvust täiskasvanute maailmaga ja loobutakse lapsepõlvel loodud ulmadest.
Hippy Porn - Minu selle aastase lemmiku Jon Moritsugu linalugu üheksakümnendate alguse noortest. Kellele on meeldinud Nirvana ja Sonic Youth, peaksid käesoleva filmiga just õigel lainepikkusel olema, sest teemad ja noored on samade igavusprobleemidega.

Parim reliisija - Pink Eiga


Lisa soovitusi leiad browsides kõrgeid hindeid saanud label´eid nagu 10/10, 9/10 ja 8/10.

4 comments:

bunsen_lamp said...

See esimene kaader on Pasolini "Salo," aga teine? Oleks huvitav teada mis filmis kuldset kara näidatakse.

Trash said...

Kahjuks ei mäleta enam. Filmi ise näinud ei ole, pilt vedeles mu arvuti screenide folderis, eks oli kord kusagilt näpatud. Küll aga mäletan, et see on Saloga umbes samal ajal valminud teosest.

Trash said...

Tänu abile tuli meelde, et filmiks on Sweet Movie, Dusan Makavejev 1974. Jeee!!!

bunsen_lamp said...

Suured tänud. Vaatame üle.