Saturday, June 13, 2009

National Lampoon's European Vacation

European Vacation - Amy Heckerling 1985

Teleka kaudu on filmi varem mitmeid kordi nägema satutud, kuid kuna Chevy Chase´i kaheksakümnendate alguse komöödiad on hetkel mu DVD-mängijas kuum teema, siis sai sedagi teost taas kord üle vaadatud. Perekond Griswold´ite puhkus Euroopas oli ikka veel sama naljakas kui aastaid tagasi, sest põhineb suuresti rahvuslike eripärade pilamisel ning eelarvamuste parodeerimisel, need stereotüübid mille ümber nali keerleb ei ole siiani muutunud ja tänu sellele püsib ka linalugu värske. Lisaks veel seda kaheksakümnendate topakat huumorit, Chevy Chase´i - Beverly D'Angelo lahedad tegelaskujud ja kohatist üle vindi keeramist ning tulemus ongi kiitmist vääriv. Kui vaid lõpus seda tagaajamist ei oleks olnud ja paari pingutatud pisikest kõrvalrolli, siis annaks vast täispunktid kätte. Ja kui kellelgi sõpradest on veel riiulis Vacation, Vegas Vacation ja Christmas Vacation, siis andke märku! 4/5
Oink-oink!

4 comments:

Filmifanaatik said...

Mingi aeg tagasi lisanus riiulisse vastav kogumik. Praegu Amazon.co.uk lehel 11 naela + post.
http://www.amazon.co.uk/Chevy-National-Lampoons-Vacation-Collection/dp/B000B73GU8/

Lemmikuks nendest filmidest on Jõulupuhkus, igatahes olen seda kõige rohkem vaadanud.

Juurak said...

On kaks näitlejat, kelle filme saab minu seltskonnast eemale peletamiseks kasutada - üks neist Su poolt mainitud Chase ja teine Richard Dreifus (?). Ma lähen kohe suisa närvi, kui nende jaburaid kinupilte kuskil näidatakse. Ei tea ise ka miks.

Trash said...

Tänud lingi eest aga ega ma omale riiulisse just soovi, et tellima hakkan. Samas näiteks kusagil poes 12 euroga müügil olles ostaks vist isegi ära. Esialgu aga laenan mõnelt tuttavalt ja vaatan läbi.

Christmas Vacation meeldis kunai mullegi, teisi nii hästi ei mäleta.

Trash said...

@Juurak

Minul oli ka eemisel aastakümnel nii aga uue milleeniumi alul on Chevy Chase taas pop. :)