Thursday, April 10, 2008

Aliens vs Predator - Requiem

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem - Colin Strause, Greg Strause 2007

AVP: Alien vs. Predator tundus esmavaatamisel ikka jube halb film olevat aga paar kuud tagasi sattusin juhuslikult kanaleid klõpsides telekast poole pealt jälgima ja oli täitsa OK. Esmavaatamisel andis tugevalt tooni ootusärevus mis seoses Alien´i saagaga ikka tekib ning tänu sellele oli ka kinosaalis pettumus suurem. Suvalisel õhtupoolikul telekast võileiva ja koorekohvi kõrvale vaadates oli aga film ja selle pingetase täpselt omas elemendis ning kogu loodud tegevuspaik, kangelased ja killuke Tulnuka mütoloogiat tundusid õigetena, oma kohale sobivaina. Aliens vs Predator 2-te proovisin kohe vaga pingevabalt ja lõdvalt vaadata ja film otsekui tajus mu meelt ning lohises selletõttu täpselt samalaadses tempos - pingevabalt ja lõdvalt. Kogu aeg justkui midagi toimus ja ega suupruukimistele palju ruumi jäetud aga kordagi ei suudetud põnevust tekitada, kõik justkui võitatult laabus. Natuke maadeldi, natuke tulistati ja väheke muneti näkku, ei mingit stressi, ei mingit kiirustamist. Küll jõuab. Ei saa öelda, et tegu oli käpardlikult tehtud või odava kinolooga, kõik oli normis ainult, et pinget ei leidunud absoluutselt. Kui tuimust võib veel andestada, siis ei jagu minus armulikkust Alien´i ja Predator´i maailmade lörtsimisele. Koomiksid ja varasemad filmid on enam vähem suutnud end vaos hoida, kuid käesolevas filmis tehti andestamatuid vigu. Lausrumalusi mis pidid säästma stsenaristide närve ja aitama neil ebaloogilistest kohtadest kergelt üle libiseda, sest vaataja tahab ju näha, mitte mõelda filmi jooksul. Nii paisutatigi kogu Alieni maailmaga seostuvat taas kibekiiresti, loodi pretsedente ja "originaalseid" lähenemisi. Vähe jäi puudu, et pill lõhki oleks aetud. Loodame, et järgmine osa ( ja loomulikult see tehakse ) tasandab natuke loo arengut ja pakub midagi enamat, vähemalt midagi mis kogu igavusemassist meelde jääks. 1/5
Onu paneb vennapoja paika.

8 comments:

Anonymous said...

Mulle AVP2 meeldis, paljude inimeste väga halb päev. Ja otsapidi nägi ka Predatorite maalilma ära, ehk kolmanda osa sündmused leiavad aset seal?

Trash said...

See predatorite kompuuter nägi küll cool välja aga kahjuks näidati kogu maailma liiga vähe, tõmmati ju pea kohe seal kosmoselaevaga jee.

Kolmas osa võiks olla ajaliselt taas tulevikus, selline über sci-fi.

või pigem võiks olla araldi alieni stoori.

Anonymous said...

mina näeks ideaalses vaimusilmas neid tegelasi koos just täpselt sellises predatorite maailmas kus loomulikult peaksid ka inimesed olema, noh oletame, et kiskjad on neid kogunud kuskile laagrisse katsete tegemiseks etc.
ühesõnaga selline fincheri alien3 laadse fiilinguga corefest. inimesi võiks olla palju, nagu sadu, ning keegi ei jää ellu lõpuks peale mõne hädise nohiku kes peab siis kogu ülejäänud elu elama üksinda mahajäetud preadatori planeedil.

(kurat, ma teeks uwe bollile kinnisilmi ära)

Trash said...

Kõlab hästi. Aga nohikutega koos võiks ellu jääda ka paar predatoripliksi. wink wink

Unknown said...

Oli jah halb. Pime, halb montaaž, naeruväärne dialoog, mittemidagiütlevad tegelased ja mis kõige enam, kõigi poolt mainitud loogikavead... Juba see viieminutiline algus Predatorite scoutship'is oli totrusi pungil täis. Meelelahutusena kärab küll, aga A/P fännidel tasuks eemale hoida. Vähemalt polnud siinne Predator enam ekstra-armorile maadleja figuuriga nagu AVP's (mis oli minu meelest parem).

Trash said...

See pimedus ajas mindki närvi. Telekast vaadates polnud palju midagi näha, eks kinos oli väheke parem situatsioon.

Unknown said...

Kusjuures päris irooniline, kuivõrd noore filmiavastaja pilguga sa meinstriimi kino vaatad, olen seda nimelt täheldanud (mitte, et see halb oleks, lihtsalt naljakas). Iseenesest need kassafilmide review'd mulle kõige enam huvi pakuvadki.

Trash said...

Ahsoo? Või nii?

Situatsioon on selline, et tegelikult tahaks midagi rariteetsemat vaadata aga liigagi palju leiab õhtu mind diivanilt suvalist junni lutsutamast. Ja ega mitte alati junni, on ikka häid filme ka Hollywoodist tulnud ja tulemas, praegugi mõned hit´id ootamas.