Thursday, May 29, 2008

The Machine Girl

Kataude mashin gâru - Noboru Iguchi 2008

Kommenteerisin siin paar päeva tagasi Kolmeteistkümnenda tänava filmiblogis Shin´i poolt vaadatud Battle Royale´i ja avaldasin arvamust, et tegu oli oma aja filmiga mis praeguseks on paratamatult jäänud uute ja teravamalt torkavamate teoste alla. The Machine Girl võiks ka ise olla üks filmidest mis varasemaid jaapani röögatusi varjutab, kuid vaadates oli imelik tunne, justkui ei kuuluks ka see teos mitte eelmisel aastal valminute hulka, vaid pigem sinna Takashi Miike ja Ryuhei Kitamura hullumeelsete raiumiste kuldaega. Oli tunne, et see ei ole uudne ega mingil määral šokeeriv jaapani kino, vaid mineviku vari ja uus asian extreme peaks kandma endas hoopis teistlaadi märke ja lähenemiseid. Film ei olnud minu silmade jaoks moderne aga vastu töötas ka päritolumaa ise, ehk jaapan. Sa tead mis sealtkandist tulemas on ilma täpselt teadmata mida näitama hakatakse ja tänu sellele end juba nn. nipponi lainele kruttinud ning selletõttu on kogu hilisema vaatemängu poolt pakutud emotsioon ka lahjem. Sa tead juba ette, et on hull ja kui on hull, siis puudub üllatusmoment, vangutad vaid pead, et jah, pilukad tegid taas ära. Ja eks nad väikestviisi tegidki ära, film oli korralik gore-komöödia, verd pritsis ja jäsemeid lendas korralikult. Kulges küll üksikuid ülekruttimisi arvesse võtmata üpris tasasel teel, kuid oli igati muhe vaadata ja igav ei hakanud. B-movie ja uhke selle üle. Tundus, et hoolimata paarist läbinähtavast inside joke´ist oli väheke rohkem lääne vaatajat silmas pidades tehtud ja reliis on ka tulnud enne välja USA-s kui kodumaal. Mina aga panen oma jaapani kino panuse akikaurismäkiliku Naoko Ogigami uuele teosele Megane aga ega ka Tokyo Gore Police vaatamata jää. 3,5/5
See on veel vähe verine, näha saab lausa blood shower´it ja seda otseses mõttes.

10 comments:

Sander said...

Vaatasin ka seda eile. Tõsi ta on, et Jaapanist tulnuna ei üllatanud ega šokeerinud väga millegiga, kuid teostus oli ikka tasemel.

Trash said...

Oleksid võinud asja hulga absurdsemaks ajada, nii Bagman´i tüüpi.

Kristo Nikkolo said...

Hmm - ma sain eile alles sellest filmist üldses teada, komistades selle YouTube'i traileri otsa.

Tundus huvitav olevat...

Sander said...

bagman on väga hull, aga oleks võinud asja tõesti palju jaburamaks ajada. Traileri pärast ise olengi seda juba pikka aega oodanud.

Unknown said...

Täna katsun ära vaadata ning kirjutada.

Trash said...

Jään ootama! :)

paranoiadisco said...

Vaatasin ka ära, oodatust kõvasti lahjem. Esimene pool oli liigne uimerdamine ja tõsi, oleks võinud ka rohkem ülevindi olla. Hetki oli, kuid täiuslikusest jäi palju puudu... Trailer oli parem!

Trash said...

Jään arvustust ootama! :)

paranoiadisco said...

Eks ma proovin homme pohmakaga midagi valmis kirjutada.

Muide, sul on teksti lõpus 3,5/5 ja labelite all hindeks 8. Kumb siis lõpuks jääb?

Trash said...

7, ikka seitse. Ei tea kust see näpukas tuli, mõtlesin vist ilusatele asjadele.

PS: Ja vaata, et sa end purju ei joo, muidu on pärast paha olla. Kohe kui tunned, et alkohol mõjuma hakkab, mine koju.