Thursday, May 29, 2008

Friends of God : A Road Trip with Alexandra Pelosi

Friends of God: A Road Trip with Alexandra Pelosi - Alexandra Pelosi 2007

Ühendriikide evangelism on tavaliselt midagi nii jälki ning mõistusevastast, et minusugusel paganal ja ateistil hakkab sõna otseses mõttes füüsiliselt valus seda näha või sellest kuulda. Seetõttu peangi tänusõnad ütlema Alexandra Pelosi´le kes suutis oma HBO-le vändatud dokfilmis näidata paduusklikke jänkisid väga sümpaatsete ja toredate inimestena. Veidrikena jah aga selliste armsate ja hoolivatena, inimestena kes siiralt usuvad Jeesuse sõnumisse ja on valmis ausa südamega end ja maailma paremaks muutma. Pelosi film oli road-movie mis algas Lõuna "piiblitsoonis" ja lõppes Washingtonis. Teel räägiti mitmete evangeelsete kirikupeadega, käidi vaatamas Jeesusele pühendatud wrestlingut, Jeesusgoolfi, Jeesusrodeot, Jeesus hotrod showd ja külastati paari konservatiivse kristlase stand-up showd. Ja loomulikult tehti veel tuhandet muud asja mis kõik rohkemal või vähemal määral seostuvad jumalasõnaga, püha raamatu ja vetelkõndijaga. Sooja huumoriga dokk mis kahjuks lõpus keerati veits liiga tõsistele teemadele aga loomulikult ei saa mööda respublikaanide ja evangelistide vahelisest kirelöömast. Korralik informeeriv ja meelelahutuslik film. 4/5
Loomulikult ja ilma kahtlusteta.

4 comments:

Anonymous said...

Oled sa siis pagan, ateist või hoopis agnostik?

L.

Trash said...

Smartass.

Pagar olen, pagar.

Anonymous said...

Tegelikult saab täitsa edukalt ütelda ilma pidzhinismusteta, nimelt: tarkperse! Ma ei tea, et keegi oleks seda väljendit varem nii otse tõlkinud, aga kõlab ju päris hästi, kas pole ;)

Muide, Trash, kas tohib huvi tunda (kui oled sel teemal juba traktaadi kirjutanud, anna viide): kust sa omale sellisel hulgal filme kätte saad? Näiteks seesama Friends of God. Kas see on tõesti Eestis filmilaenutuses? Tahaks uskuda, et tõsi, aga kuidagi ei julge nii lootusrikas olla. Käpp sees kuskil? Või lihtsalt P2P?

Trash said...

Põhjalikum vastus.

Käesolev dokk aga tuleb arvatavasti ETV-st peagi, sobiks justkui esmaspäeva õhtusse küll aga pead muidugi ei anna. Vaevalt meil keegi telestandardis DVD-d eraldi reliisima hakkab.