Wednesday, July 14, 2010

Filmiküsitlus - Iiris Vesik

Esimese naisterahvana (no see üks varasem sootu välimusega daame ei lähe küll arvesse) vastas mu blogi filmiküsitlusele noor, vähemalt minule Kate Bush´i meenutava vokaaliga, lauljatar Iiris Vesik. Iirisega tutvusin aasta tagasi Animatsuril, kus mind, teda ning eesti parimat teemablogi Kristo Nikkolo Aasia blogi andumusega täitvat Kristot oli kutsutud osalema vestluspaneelis, rääkima jaapanist ning animest. Ei tea kas see oli organisaatoritel nii plaanis või lihtsalt kukkus välja, et lõpuks sai kena läbilõike animefänlusest vanuselise taustaga, ehk siis samadele küsimustele andsin mina kolmekümneviieselt, Kristo kahekümnenda eluaasta keskpaigas olles ning teismeline Iiris üllatavalt erinevaid vastuseid ja põhjendusi. Suhtumine animesse ning jaapani kultuuri oli meil kõigil omalaadne, kellel tüdinud ja kellel vaimustusest rõkkav. Mina küüniliselt mugav ja eelarvamustega, Kristo akadeemiliselt sirgeseljaline ning humoorikalt tagasihoidlik ja Iiris justkui tulekera kel lemmikanimetest rääkides hakkasid silmad sädemed pilduma, käed liikusid nagu dirigendil ning tüdruk ei tahtnud isegi toolil püsida. Seda vestlust võib huviline vaadata siit lingilt, all aga Iirise vastused minu küsimustele millest selgub, et animepisik on tal siiani sees.

Nimi: Iiris Vesik
Bänd: Iiris
MySpace: Iiris

1. Millised filmid sulle muljet onavaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Hayao Miyazaki anime-filmides pärlid nagu "Spirited Away" ja "Howl's Moving Castle" siis Daft punk`i ja Kazuhisa Takenôchi "Interstella 5555" , ning päris filmidest Kim Ki-duk`i "Bin - jip" ("Tühi maja") ja Michael Gondry "Eternal Sunshine of the Spotless Mind". Mulle meeldivad üldiselt filmid, mis on ilusad ning millel on mingi sügavam sisu juures (aga kellele ei meeldiks:D).

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

"Clerks." (1994) Vaatasin vennaga ühel suvisel ööl. Suhteliselt veider ja tore. Pärast seda sai vaadatud ühte väga kraapivat filmi "Happiness", ning siis sai jälle mõelda, kui tore ikka elu on ja kuidas mul ikka vedanud on, et ma pervert ei ole.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Viimasel ajal olen palju kuulanud Florence and the machine`i ja Patrick Wolf`i. Julgen soovitada inimestele, kellele meeldivad ilusad meloodiad ja boheemlaslikud tuvid. Viimane Elbow plaat on ka toredake. Päikest ja jänkusid!

Tänan Iiris!
Kaader filmist Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem.

12 comments:

Unknown said...

Väike näpukas esimeses lõigus: "Kristi kahekümnenda eluaasta" -> "Kristo kahekümnenda eluaasta" peaks vist hoopis olema.

Aga jah, lahe sari! Jaksu selle tegemisl.

Martin

Trash said...

Parandasin ära, tänks tähelepanu juhtimise eest.

Filmiküsitluse sari aga jätkub, avaldamist on hetkel ootamas kümnekonna muusiku vastused. Uppin neid vaikselt, paar tükki nädalas.

Unknown said...

Hea-hea.

Suur see protsent on, kes sulle vastavad? Ning palju nendest vastajatest asjast kirjutavad ning palju a'la 'pole aega/tahtmist'.

Trash said...

Suurim mittevastajate hulk on need kes lihtsalt ära unustavad. Saavad meili ja kirjutavad, et väga lahe aga hetkel pole aega vastata ning lubavad homme-ülehomme saata vastused, kuid siis unustavad. Näiteks saatsin ma ka Iirisele meili juba esimeses ringis, ehk 2-3 kuud tagasi, kuid vastused tulid alles peale meeldetuletust. Paar meili on jäänud vastuseta, kuid siin on võimalus, et aadress on selline mida ei kasutata. Paar korda on lihtsalt ignoreeritud ning kord tuli vastus kus muusik leidis, et ta ei sooviks end ühegi kollektiiviga hetkel siduda ning olles väheke muusikast kaugenenud, ei pidaud ka vastamist tähtsaks.

Valdavalt vastatakse rõõmuga, seda enam, et sari on üsna popularne ja ikka öeldakse, et seda on huvitav lugeda. Ja inimestele üldiselt meeldib kui neid ja nende bände kusagil üldse mainitakse, kasvõi minu hea loetavusega blogis.

Peaksin lähipäevil Arnold Oksmaale uue meili saatma, tema filmimaitse huvitab väga.

Ralf said...

Arnold Oksmaa ei suuda lemmikut valida, kord on Wizard of Oz ja siis Party Monster...

Trash said...

Good one!

Tauno said...

tere Trash! kuidagi ei suuda leida netist vihjeid sellele hamsteriga animele, millest videovestluses juttu oli. küllaga leiab aga juttu mingist nunnust hamsterisarjast..

tead ehk öelda, mis selle vingema nimi on?

aitäh!

Trash said...

Tsau Tauno!

Tegu on seksi ja musta huumorit miksiva sarjaga Oruchuban Ebichu.

Tauno said...

aitäh! Ebichu oli väga hea:)

Trash said...

Ma ise vaid paar-kolm episoodi vaadanud, need avi custom subbid ajasid hulluks. Loodan, et keegi teeb korraliku custom DVD või tuleb ametlik reliis.

Tauno said...

youtubis täitsa olemas 24 osa eng subidega

ole hea:
http://www.youtube.com/user/lNajicaBTl#p/u

PS hea, et neid vanu eesti musa-asju üles paned - olen muidu see Koit seal radas:)

Trash said...

Tänks lingi eest Tauno aga mul hakkab kohe valus kui peaksin arvutist midagi üle kahe minuti kestvat vaatama. Jään seekord ikka veel ootele, kuigi YouTube´is olid paremad subbid kui avi-il millelt kunagi vaatasin.

Ja tänks veelkord heade mussirippide eest. Ma olen siin neid veits enese jaoks mugavamaks nimetanud ja teinud ning re-uppinud. Eks püüan tasapisi rohkem ka asju pakkuda, hetkel kiire isegi arvustuste kirjutamisega, vaatan taas rohkem kui klöbistada viitsin. Puhkuse värk.