Monday, July 05, 2010

Breaking Bad - 3. season

Breaking Bad - 3. season - Vince Gilligan, Bryan Cranston, Adam Bernstein, Michelle Maxwell MacLaren, Scott Winant, Johan Renck, John Shiban, Colin Bucksey, Michael Slovis, Rian Johnson 2010

Saavad kokku saksa, ameerika ja vene meremees. Esimene uhkustab, et ta teenib nii suurel laeval, et kapten sõidab jalgrattaga mööda tekki ja jagab käske. Jänki praalib, et neil on suurem, kapten sõitvat maasturiga mööda kaant ringi. Venelane aga ütleb, et nende laev on nii suur, et kokk sõidab mootorpaadiga kambüüsis asuvas supuipotis ja katsub, et kas kartulid on pehmeks keenud. Vaat see noorpõlvenali tuli meelde Breaking Bad´i kolmandat sesooni vaadates, sest see oli veel ja veel suurem kui kõik eelmised. Narkotsi keedeti suuremates nõudes, rahatähed olid suuremas vääringus ja kriminaalid kõrgema kaliibriga. Nõrk uhesõnaga. Nali oli sarjast pea täiesti kadunud ning vaid Bob Odenkirk´i mängitud advokaat tõi mõningast huumorikergendust sisse. Tõsise draamana oli BB aga tänu dialoogide ülekordamisele ja ulmeliste momentide sissetoomisele väga kuiv pala nätsutada. Draama peaks olema realismi lähedane aga stsenaristidekaart arvas, et võib igasugust janti sisse toppide millel ole mõistusega midagi ühist, kui vaid stiili saab näidata ja silmarõõmu pakkuda. Miks tulid need nõmedad bandiidid põgenikena üle piiri kui odavam oleks neil olnud osta võltspassid või kasvõi sõita oma õigete isikutunnistustega "turvatud" kohas üle piiri? Nüüd siis järsku pannakse räbalad selga, satutakse jamasse mis võinuks ka halvasti lõppeda ning kohale jõudes riietutakse taas hõbeülikondadesse. Miks pidas neeger oma isikut teises hooajas kiivalt saladuses (ning jättis sellega väg vinge mulje), et kolmandas tänavatasemel diileritega näost-näkku asju ajada, kõntsale kümme põhjust kitsepanemiseks andes? Miks Jesse tundis kord süümepiinu mis teda suisa tapmisele kihutasid, samas kui ta vabalt mängis edasi teiste eludega, hoolimata sel juhul mitte kellestki? Neid küsimusi jaguks veelgi. Olles (krimi)draama, peab aga tegema nii, et mitte ükski kahtlus reaalsusest mööda mineku suhtes ei tohiks tekkida, sest vastasel juhul muutub kogu asi imalaks muinasjutuks. Siinkohal nii läks. Palju koomikavaba venitamist ja siis viimane episood... törtsu kiiremini, kuid ikka piisavalt jura, et kahelda sesooni lõppu kiitvate arvustajate väärtushinnangutes. 2,5/5

8 comments:

kristjan said...

ma teise hooaja peal jätsin pooleli; siis kui need peredraama fillerid hakkasid võimust võtma. wire ja sellised asjad on vist ära hellitanud. viimane hea sari oli HBO "The Pacific"...

a said...

Nende kättemaksurobotitest kaksikute sissetoomine kandis küll väga ühest cool olemise eesmärki, aga see selleks, ei häirinud mind eriti.
Ning mida sa pead silmas "turvatud" kohas piiriületamise all, kas see nagu ei olegi siis see? Mismoodi siis veel mingid kriminaalid seal piiri peaksid ületama, arvata võib, et nende pildid ripuvad iga piiripunkti seinal ja äraostetud piirivalvurid ei ole võibolla lahendus arvestades Gus'i sidemeid.

Nende kahe diileriga isiklik tegelemine tundus imelik tõesti, aga ikkagi, kui nemad teadsid juba varem kes on Gus siis mida enam Gus'il varjata oli. Võibolla juba vanad sõbrad, ka Gus pidi ju kuskilt alustama. Vat see Gus'i parem käsi, see lakooniline ja tõsine latiino, äkki olid need diilerid kuidagi temaga seotud ning Gus tundub olevat mees kes oskab hinnata selliseid vendi. Ning tehti see kohtumine ju ikkagi ainult ühel eesmärgil - et Walt oleks happy isegi kui see tähendas nende jaoks täiesti mõttetu etturi Jesse'ga arvestamist.

Mai teagi, ma suutsin neile sinu väljatoodud miinustele leida paari sekundiga väga loogilisi lahendusi. Vähemalt enda jaoks.

Trash said...

Kartelli mehed on nad ju, mitte Gus´i palgalised ja seega ei puutu Gus´i sidemed (on neid või mitte) piirivalvega siia. Aga võtame nii, et nad tulid õieti üle piiri. Miks nad siis avasid tule kinnises autos, teadmata kus viibivad või mis nende ümber toimub. Järsku oleks võinud piirivalve autod samaaegselt mööda sõita või oleksid nad peale auto mahapõletamist taibanud, et lähim asustatud koht on 75 miili kaugusel.

Tulistama hakkasid kuna tunti ära. Ära tunti kuna olid tegijhad ja tegijad ei tohiks rumalad olla. Võttes arvesse kõiki neid riske, oleks võltspassidga ja kartelli abiga saanud vabalt üle piiri. Mehhikko suure kaliibriga bandiidid ju käivad piiri taga pidutsemas.

Trash said...

Kusjuures kahjuks sul on õigus Kristjan. Mõni sari on tõesti nii märgi maha pannud, et ülejäänud tunduvad haledate purtsudena.

Ralf said...

Sellele sarjale on kolmeteistepisoodilised hooajad vist veidi liiga teinud. Esimene oli kõigest seitse episoodi ja nõnda ei tekkinud tunnet, et et piloodi ja finaali vahele oleks midagi aja täitmise mõttes topitud, kõik oli karm ja kompaktne. Kolmanda sesooni kallale veel asunud pole, ent külmaks jättis juba teine.

Trash said...

Britcom´id on head, 6 poole tunnist episoodi ja korras. Heal järgmine aasta jälle.

Vaadata on ju nii palju, et kellelgi ei tohiks meel kipra tõmmata kui vähemate episoodidega läbi saab. Aga ometi nutavad mõned mehed veel kui ka 24 osa hooajas nähtud, ikka veel ja veel!

Anonymous said...

super hea sari minumeelest.

Trash said...

Mulle meeldis vaid esimene sesoon.