Tuesday, March 02, 2010

The War Of The Stars : A New Hope Grindhoused

Star Wars - George Lucas, The Man Behind The Mask 1977, 2010

Uskuge mind, ma olen nii mõndagi Tähtedesõja fanedit versiooni vaadanud aga nii head tööd ei olnud siiani näinud. Nime all "The Man Behind The Mask" oma fännilõike teinud tüüpi võiks lausa geeniuseks pidada, sest kes paremini oleks osanud ära kasutada igast ametlikust reliisist kehva kvaliteediga väljajäetud stseene ning parimaid noppeid kaadritagustest, pannes need otse filmi sisse ilma, et see silma riivaks. Suur kvaliteedi kõikumine oleks muidu koheselt nina krimpsutama pannud aga mitte grindhouse versioonis kus ka kõik muu materjal oli juba halva tasemega ja kui mitte, siis arvutiga tehtult tehisvilets. Põhjaks kultuslik Star Wars´i 16 mm print ning sinna peale miksitud fanfilme, teistest fanedit versioonidest näpatut ning ka ametlikku materjali ning lõpuks veel lisatud arvutigraafikas paar detaili ning miksitud ümber OST. Esmakordselt on võimalik näha Star Wars´is verd, sest mis grindhouse see on kui punast ei pritsi ning pole midagi kaunimat kui punane verelaik stormtrooperi valgel plastmassturvisel või puhastele kosmoselaevaseintele pritsinud aju. Eriti aga meeldis mulle Darth Vader kel force´i kasutades hakkasid silmad punaselt hõõguma ning kes räkis absurdset teksti kuna tihtilugu oli kasutatud hoopis heli mõnest teisest James Earl Jones´iga filmist. Esmakordselt oli olemas ka tõlge R2-D2 piiksumistele subtiitrite kujul ning tasemel naerutaja oli seegi. Montaažimeister oli andnud endast kõik, et muuta Star Wars´i väljanägemine ja sisu odavaks juustuseks b-filmiks. Näiteks see ülal olev kaader kus Luke vaatab Tatooine´i taeva kaksik kuusid ning näeb seal oma onu ja tädi nägusid vastu peegeldumas, no mida haledust ja vaimukust. Suure töö fiili loomisel teeb ära ka täiesti uus soundtrack kus mussi Judas Priestist disco-funky´ni ja vahepeal näidatakse isegi Neil Youngi kelle bändi on miksitud kuulsa baaristseeni vahele. Pea iga minut võib avastada midagi uut ja naljakat, The War Of The Stars on hästi tehtud fanedit ja tõeline grindhouse´i jurts. Lisaks väga head boonused. Väärt kraam! 5/5
Minu lemmik momendid.

8 comments:

Metsavana said...

Ma pole absoluutselt SW fänn aga seda versiooni tahan küll kindlasti näha.

Anonymous said...

tubli startrekkar!
startrekk rullip üle SW nagu kirovets üle peedipõlla.

Ralf said...

TAHAN!

Trash said...

Loomulikult vaadake, kuigi olge valmis selleks, et enamus materjalist on ikka seesama SW mis teilegi tuttav, lihtsalt teisiti kokku lõigatud ja helindatud. Tirige netist võimalusel DVD ( fanedit ei käi autorikaitse alla, nii vaikival kokkuleppel ), sest lisad on päris kõvad, eriti printsess Leia prantsuskeelne laul.

Anonymous said...

oi oi oi. kust saab?

Trash said...

Eks neid fanedit asju ikka netti riputatakse, et lihtrahval hea uudistada oleks. Viru Keskuse Laseringist vaevalt leiad.

Anonymous said...

hyppan viru keskusest homme läbi. kysin!!

Anonymous said...

eheheh tere hommukut, a tartu mehed peavad kustkohast läbi hüppama??
Taskust vä?
või zavoodist?
Möh, mis kuskohast?
me ka siin vaatame filme