Saturday, March 20, 2010

Less Than Zero

Less Than Zero - Marek Kanievska 1987

Vaatasin ära maailma kõige halvema dope´i panemisest rääkiva filmi. Hea meelega annaksin nulli aga kuna oli võimalus näha narkouimas Robert Downey Jr.-i kes nägi enne trellide taha panemist arvatavasti samasugune välja ka in real life ja nautida sai ka Teet Margnat narkokaupmehena, kuna James Spader diilerina sarnanes seekord meie telestaariga üks-ühele, kuid muidu aga ei päästnud teost isegi Bret Easton Ellis´e nimega seostamine, sest Beverly Hills´i rikkurilastest kokaiinitarvitajate elu oli lihtsalt naeruväärne. Nagu junkiefilm ikka aga teistes proportsioonides - mädanevate haavadega kaetud näo asemel oli palgel vaid kerge higi ja punetus, heroiini asemel tõmmati kokaiini, paar korda suitsetati ka crack´i ning vahendajale oldi 20 doltsi asemel 50 000 sees. Kas poetan selliste narkomaanide jaoks pisara? Loomulikult mitte, sest ei ole mõtet lollidele kaasa tunda. Tüübile kes diilerilt ühte doosi palub, samas kui seljast särk ja pintsak müües võiks teenida raha mille eest LA downtown´is saab nädala crackipiibu otsas istuda. 1/5
Junkie life in Beverly Hills.

8 comments:

Ralf said...

Minu arust käis küll, kuid raamat on tunduvalt parem.

Trash said...

No minul oli kohe valus vaadata. Peale Am Psühho ei ole ma Ellliselt midagi lugenud, alustasin kunagi Luna Parkiga aga see jäi.

Tuli meelde, et peaks ühe teise Luna Park´iga peatselt taaskohtumise määrama.

Ralf said...

Lunar Park on ülicool.

Less Than Zero raamatus muide on üks 12aastane tüdruk voodi külge seotud ja teda vägistatakse korda-mööda. Oleks see filmis olnud, julgeks ka kõrgemalt hinnata.

a said...

12 aastane?
See oleks sinna sobinud nii hästi, lihtsalt nagu muuseas kogu ülejäänud krempli taustal, et ah läheks kepiks seda 12 aastast - ah ei ma praegult ei tule - ok, see ya later alligator!

Ralf said...

Minu meelest kah. Mulle meeldis, kuidas raamatus ei juhtu praktiliselt mitte midagi (peategelased panevad ainult pidu ja tõmbavad narkootikume) ning lõpp läheb ootamatult batshit insane'iks, kui nad seal ükshaaval väikest voodi külge seotud tüdrukut nussivad.

Less Than Zerole kirjutab Ellis muide ka järje, kus peategelased on keskealised. Njh.

Trash said...

Peaks tegelikult järgmine kord Helsingis ühe Bret Easton Ellis´e massostmise tegema.

Ralf said...

See Less Than Zero raamatujärg on muuseas täitsa õnnestunud. Algab sõnadega "They had made a movie about us. The movie was based on a book written by somebody we knew". Mõnusalt meta.

Trash said...

Ise loen just The Informers´it.