Monday, March 29, 2010

Filmiküsitlus - Bonne Pedigree´st

Bonne on juba üle tosina aasta tuttav säga olnud, selline high five tüüp keda alati hea meel mõnel konsal või baaris kohata, kätt suruda, pulajuttu ajada ning natuke sõbralikult narritada. Pedigreega aga mul sai hea sõprus sisse seatud alles tänu viimasele albumile mis esmakuulamisel mind juba täiega võlus. Muidugi olen ka varasemaid üllitisi kuulanud, kuid mitte ükski neist ei ole nii südamelähedaseks saanud kui Skeletal. Vast on nüüd koge sellest industrial (moe)röögatusest kena aeg läinud ja sedalaadi muusika taas oma helide ja mitte trendiga tulev.

Nimi: Holden "Bonne" Laamann
Bänd: Pedigree, Astro Zombies
Myspace: Pedigree
Koduleht: Pedigree

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Üldjoontes on filmid Pedigree loomingut mõjutanud vägagi suurel ja olulisel määral..juba algusest peale...et alustaks võibolla selle mõju kronoloogilises järjekorras...nii minul kui Leslie'l lõid pehmelt öeldes kaane maha meie alguspäevil Alan Parker ja tema filmid "Angel Heart", "Midnight Express", "Mississippi Burning", "Birdy" ja loomulikult võimas ja unustamatu "The Wall"...Kunstikooli ajal kui räpp mingi hetk hellalt sisse kickis sai muidugi "Trespass´i" jne Aiss Kjuubi ja Tii-ga gängsta värki vaadatud:) kui nüüd edasi rohkem personaalseks minna siis kindlasti olid ikka Tarantino "Reservoir Dogs" ja "Pulp Fiction" kohutavalt olulised...kümneid kordi vaadatud filmid...ja siis nati edasi mu suur lemmik David Lynch, minu favoriidid "Lost Highway", "Mulholland Dr.", "Blue Velvet" ja paljud teised ka. kui oleks raha ja võimu siis tahaks just et Lynch dairektiks mõne Pedigree video.....Cronenbergi "Videodrome" oli Pedigree kontekstis influential..muidugi "Altered States"....ma isiklikult hullult fännan sõjafilme, noh kõik teavad ise mis on head, pole vaja nimesid nimetada:)classic shit. sama võib klassikaliste maffiafilmide kohta öelda. Scorsese, De Palma, Coppola..."Scarface" muidugi neist kõige ässam. Filmid vist mida üldse kõige rohkem olen vaatand on "Lock, Stock..." ja "Snatch."...ükskõik mis asendist, mis pohmelli või tujuga, alati toimivad. Muidugi igast nn. "värdjad" filmid, Harmony Korine'i "Gummo" ilmselt kõige ülbem neist...horrori ja sci-fi fänn ma suurem asi pole aga on häid filme ka sealt...oeh tead, et liiga pikaks see mulin siin ei lähe teen lühikese lõpu ja loen lihtsalt veel suvalisi häid filme mis meenuvad..."Silence of the Lambs" ja kogu see seeria tegelt, "Fall Time", "Judgment Night", "Cape Fear", "Dead Calm", "No Country for Old Men", "True Romance"..tatina jäi karp lahti "3 Days of the Condor" ja "Capricorn One" peale..ja paganama ägedad olid siuksed telkust tulnud läti-vene filmid "Rikas Mees, Vaene Mees", "Mirazh" jne..seal kus venkud mängisid Ameerikat:), "Dead Man", "Training Day", "21 Grams", "Natural Born Killers", "Crash" (mõlemad), "Once Upon a Time in America", "Se7en", "Irréversible", "Withnail & I"..oh kurat etc.etc. Filmiteema ajab hulluks alati...ma kujutan ette et kui siit püsti tõusen ja hakkan muid asju ajama laksab iga kümne mintsa tagant "oh fakk kuda ma küll SEDA ei mainind":) einoh, lege. aga ok, aitab. Praeguse seisuga on mu lemmikfilm siiski Brad Andresoni "The Machinist".

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Viimati käisin kinos vaatamas filmi "Brothers", polnud paha. Viimati vaatasin (täna varahommikul) filmi "Platoon"..üle pika aja. Endiselt kuld. Aga kui üritada nüüd natuke su küsimust järgida siis viimane VÄGA hea film minu jaoks oli vist siiski "No Country for Old Men". Piinlik et kinno ei jõudnud "Shutter Islandt" vaatama...seda tahaks võimalikult ruttu näha.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Hehee..täna on suht erakorraline päev..ses mõttes et olen pidand palju arvuti taga istuma ja Electric Stormi asju ajama ja võin sulle täpselt öelda mida kuulasin...Sunn O))) "White2", Talbot "EOS", Greymachine "Disconnected", The Young Gods "XXY"...kõike soovitan:)...ootan väga uue Broadrick/Laswell/Submerged projekti Blood of Heroes albumit...Jesu uut stuffi on see aasta tulekul...Deftonesi uut ootan põnevusega...sulle soovitan väga sellist asja nagu Transitional, usun et võib meeldida.....kohe varsti saab Pedigree "Lucifer Boy" remixide plaat kaante vahele ja ilmub 10nda aastapäeva puhul uuesti ja värskemal-rikkamal kujul meie "Spite Rising".....lausa massiivse saladuskatte all võin öelda et vähemalt kontseptuaalsel ja lüürilisel tasandil on valmis pool või vaat et rohkemgi Pedigree täiesti uuest albumist;) No More Mr. 5-years-between-albums!
Kõige rohkem ootan aga Godflesh'i suvist reunion laivi.

Tänan Bonne!
Kaader filmist Altered States.

10 comments:

paranoiadisco said...

Mul on Altered States'i Hong Kongi originaal DVD riiuli peal. Peaks mõni päev loomingulisema tujuga ära vaatama...

Trash said...

Mul on kõik Hong Kongi originaalid keldris, häbi korralike DVD-de vahele lasta. No tegelt on mul suurem osa keldrisse taritud, toas vaid eesti ja soome filmid.

Ralf said...

"Crash" (mõlemad)
Plikatirtsu itsituse tegin selle peale.

Ilusad pikad vastused, täname! Hea ja üsna mitmekesine maitse härrasel.

Kalmsten said...

Nu neh, ega neis Crashides eriti kannibalismiga tegeletud neh ja ühtegi imikunahka ka autoratta all ei vedelenud...
Itsitan nüüd ise kah nagu plika, aga..(psst!).... kumma Crashi pärast rohkem tuleks itsitada?

Lauri said...

Lahe säga Bonne, high five!

Ralf said...

Mind aga huvitab, miks Bonne enda foto taustal on kaader Begottenist?

Anonymous said...

... et sul midagi küsida oleks?

Trash said...

Begotten on ju nii universaalne film mida esinemistel taustaks lasta, sõbib bläck metalist kuni elektripopini. Kõigi helidega sobib taustaks panna.

pytse said...

huvitav oleks tegelikult olnud ka filmimuusika teemaline küsimus

Trash said...

Nüüd siis ütled! Miks mitte 2 nädalat tagasi kui ma ideed haudusin. Olrait, tegelikult jäid need kolm küsimust sõelale tänu lihtsusele, on sellised millele kerge vastata. Eks mõtleks ka lemmik OSTi välja aga minu jaoks oleks see juba trikim, näiteks praegu ei tule küll ühtegi kohe ette. Filme ja mussi aga palun väga, palju aga sobib.