Saturday, March 27, 2010

Earthlings

Earthlings - Shaun Monson 2007

Karm vaatamine muidugi, kuid mind ajab kohe väga vihaseks käesolevas filmis mitmeid kordi aset leidev üldistamine mis püüab mulle kui vaatajale pähe taguda, et kõik lehmad tapetakse sellel viisil ja kõikides kohtades piinatakse sigu ning kõik kanad saavad vaid sentimeetri jagu end puuris liigutada. Aga ei ole ju kõik. Välja on otsitud ekstreemsed kaadrid ja nähtu on tõesti julm, kuid see ei ole nii igal pool aga ometigi väidavad tegijad korduvalt, et täpselt nii see toimub ikka ja alati igas tapamajas ning loomafarmis. Järelikult propagandafilm, exploitation kino ja mitte tõsiseltvõetav dokumentaal või kuidas? Pluss sellise tüütu ninnu-nunnutava ees ning järelsõnaga. Well, minul lihaga tüli ei ole, söön alati kui antakse ning käesoleva filmi pärast kotletile hüvasti ei ütle. Samuti võin ma looma tappa kui vaja oleks. Näiteks filmikunsti hüvanguks, pakkusin siin paar kuud tagasi sõbrale välja, et ta oleks võinud mind kutsuda paari kana veristama ning kohe oleks ta film hulga ehedam olnud. 3/5

9 comments:

paranoiadisco said...

Trash, go vegetarian!

Ralf said...

Tofu!

Trash said...

Kusjuures noorena ma olin taimetoitlane nii poolteist aastat aga siis sain vanemaks ja aru tuli tagasi.

Anonymous said...

Enne kui sa tühju sõnu loobid, mine ja uuri kuidas Eestis peetavad puurikanad elavad. Täpselt samamoodi väikeses puuris.
Sinisilmne on uskuda, et see on kõigest äärmus.

Metsavana said...

See söögijutt ajas igaljuhul minul vanal kannibalil kõhu tühjaks, lähen nahistan külmkapi kallal nüüd natuke.

Trash said...

Kallis Anonüümne. Ja kust sa välja loed, et ma pean seda äärmuseks? Mina küll nii kirjutanud ei ole, sa fantaseerid. Mina väidan, et sedalaadi tegevus ei ole igal pool ja mitte, et see on haruldane.

paranoiadisco said...

Valmistasin just suure portsu vege-pasta bologneset. Nii maitsev, et viib keele alla.

Trash said...

No sinul ei ole lihtsalt raha, et head poolsuitsu sinki või vürtsikat ungari pekki osta.

keegi said...

Tööstusliku loomapidamine puhul on kõik filmis nähtu igapäevane, sest Eesti ei ole loomakasvatuses tehniliselt maha jäänud, siingi on tööstuslik ühiskond ning mõnel pool ehk julmemgi kui Ameerikas võetud kaadritest näha võib.
Kui välja arvata mõned väiketalud, siis põllumajandusloomade suhtes on selline käitumine tõesti igal pool, sest ei ole aega ühele loomale piisavalt aega ja tähelepanu pöörata.