Thursday, July 09, 2009

Push

Push - Paul McGuigan 2009

Valitud väsinud ööfilmiks, selliseks peale tööpäeva jurtsuks mis peaks piisavalt pinev olema, et mitte diivanil uinuda, kuid samas ka parajalt mage, et mitte mõistusele haiget teha. Perfektne valik! Ja isegi enam, sest uskumatu kui see ka ei tundu, film meeldis mulle. Täna võrdles Eerik Filmiveebist mu hakkivat maitset Armond White´i omaga, et ma pidavat justkui selle mehe kloon olema. Pidin Wikist järele uurima kes peitub nime taga ja selgus, et filmikriitik kes kartmatult põrmustab ja ülistab teoseid hoolimata ümbritsevast "kliimast", no tore!. 3 minutit hiljem lugesin Ninja Roboti Push´i arvustust ning nähes tema antud ehmunud näo pilti mis peaks vist hindeskaalal midagi sinna 2/10 kanti näitama, siis tekkis Armond White´i klooni tunne küll. Kohe peale NR´i arvustuse läbilugemist googeldasin Armond White´i pilti ja jutt kloonist kaotas oma võlu. Küll aga meeldis film ja kohe seletan miks. Koomiksid, koomiksid ja koomiksid. Film oli ääretult koomiksilik ja eriti kohe sarnane Invisebles´i või Desolation Jones´i sisule, ehk on olemas inimesed kellega riik on teinud psühho-meditsiinilisi inimkatseid mille tagajärjel on nad omanud erinevaid paravõimeid. Tänu pärilikkusele on need tihti võimendununa edasi kandunud lastele ja uus generatsioon asub spetsiifilisi mõttejõu omadusi kombineerides võitlusse samalaadi võimeid omavate agentide ja salaagentuuriga kes on nende nn. ristiemaks. Loodud maailm on hea, inimtüübid oma võimetega sobivad kokku ja üldstoori ning kohustuslik spioonifilmile omane kavadusmoment täiesti töökindel. Tegelaskujude taga ujuvad vaikselt pea hoomamatutena väga tumedad lood, igaüks kasutab teist ära ja toimub antikangelaste üpris jõhker fataalne sundkäitumine. Näiteks filmi lõppstseen annab hea tunde sellest, et siin mängus on vaid kiskjad, mis sellest, et mõni neis malbes kestas. Aga otse loomulikult solkisid nad ikka kõik ära. Peategelast mängiv Chris Evans on justkui peegelpoiss mõnest tiiniajakirjast, liiga imal-väeti ja juhm-puine oma rolli jaoks ega mõju kuidagi usutavana. Samuti teen etteheiteid liiga action-küllasele lõpule. Taiplikum käsikirjutaja oleks rusikatele ja automaadikuulidele eelistanud täiusliku parapsühholoogilistest võimetest kokkupandud puzzlet mis kasutanuks ära kõigi eritüüpi "toodete" isikupärast võimu, kuid kahjuks jah, lasti taas vana sissetallatud rada. Ja eks ta väheke liiga särav oli samuti, räpasust ja tahtmatut kaost oleks võinud hulga rohkem olla, sest sedalaadi agentuurid ja nende katsejänesed elavad koomiksilehtedel spermas, veres ning sitas. Tugev põhi, nõrk esitlus, kuid kokkuvõttes hea vaadata. 3,5/5
Viimati kui ma sellest plikatirsust kuulsin, pidi ta tegema rolli noore trailer trash piigana keda isa, onu, vend, naabrimees ja postiljon kordamööda vägistavad. Mis eales sai sellest hillbillie draamast?

10 comments:

Filmifanaatik said...

Treileri järgi jäi tunne, nagu oleks X-meestes ja Jumperis juba kõik siinolev ära nähtud, samas koomiksilaadsed filmid ja märul meeldib, nii et peaks ikka lähiajal vist ära vaatama. Tänud meelde tuletamast.

Trash said...

X-Men´i koomiksilikkus on hulga otsesem. Siin on tegu justkui täiskasvanute koomiksist tehtud noortepärase teleseriaaliga mis lõpuks lõigatud kokku täispikaks filmiks. Aga sa adud teglaste tagamaades hulga küpsemat olemust kui teismelisele ( filmi sihtrühmale ) omane pinnapealsus.

Ninja Robot said...

"3 minutit hiljem lugesin Ninja Roboti Push´i arvustust ning nähes tema antud ehmunud näo pilti mis peaks vist hindeskaalal midagi sinna 2/10 kanti näitama, siis tekkis Armond White´i klooni tunne küll."

Kusjuures antud arvamus on jäänuk ajast, kui blogis veel kaks kirjutajat oli ja see pole teps mitte minu oma. Ei saagi aru, miks kõik postitused äkitselt lihtsalt minu kraesse jäid. Ise pole eelmainitud filmi näinud.

Noh, lihtsalt selgituseks :D

Trash said...

He he!

Vabandust!

Teksti parandama ei hakka aga luban, et olen edaspidi tähelepanelikum.

adi said...

too täiskasvanud naisosatäitja - Camilla Belle, jäi mulle juba 10000BC ajast meelde kui tuim tükk laudaseina ning ega siingi ta parem polnud, täiesti tühi ja andetu asi.

aga see-eest Dakota Fanning on minuarust hetkel üks huvitavamaid noori naisnäitlejaid hollywoodis. ta hakkas mulle juba silma filmis "Man on Fire" kus ta oli ikka väga ehe.

ühte korraliku vägistamisdraamat temaga peaosas võiks isegi kaeda.

Ralf said...

See hillbilly draama tuli välja ja kedagi ei kottinud, vahepeal räägiti küll et oh saab Oscari ja ei tea mis iba, aga kui Hounddog lavastus oli kõigil sügavalt savi. Mis Pushi puutub siis olin üllatunud filmi visuaalselt väga ebardlikus lahenduses.

Trash said...

Hounddog läheb kohe loosi, Oscari annan ise kätte kui vaja on.

Trash said...

Mis visuaalselt väga ebardlikus lahenduses? Ma ei bnäinud küll midagi erilist aga eks ta nii ole jah, et minu jaoks vaja neooonoranži ja plinkivana näidata.

Soprano said...

Plikatirts on suureks kasvanud. Cherie Currie alustas rokkimist vist sama noorelt.

Trash said...

Mul tuli selle peale meelde, et Kim Fowley sundis Runaway plikasid vaatama kuidas ta prostituudiga seksib ning ähvardas keeldujad bändist minema saata. Kim Fowley oli mõnus perv, läbinisti evil ja üdini cool.