Monday, July 20, 2009

The Invisibles : Apocalipstick

Grant Morrison, Chris Weston, Paul Johnson, John Ridgway, Steve Parkhouse, Jill Thompson - The Invisibles # 9-16
Vertigo 2001

Eesti suurim Invisibles´i fän on Mart Kalvet ja temaga sai esimesel Estconi õhtul juttu tehtud muusikast, koomiksitest ja narkootikumidest, nimelt doomist, Grant Morrison´ist ja poppersist. Poppers on loomulikult üks maailma ohtlikumaid aineid, ei tapa, kuid lööb nautleja immuunsüsteemi korralikult rivist välja, avab keha uksed kümnetele tosinatele haigustele, neist tuntum on kindlasti HIV mille side poppersi kasutamisega on rohkem kui tõestatud. Mina aga leidsin, et inimese immuunsüsteem kindlasti takistab ka dimensioonidevahet hüpata, isegi juhul kui meel on valmis piire ületama, ei lase keha seda mitte. Poppers aga võib need lukud avada, saad tulevikus väeti keha, kuid psühhotroopsete reiside rikka meele mis paralleelmaailmates alati teretulnud külaliseks on. Selline ongi koomiks The Invisibles, kõik kõige veidramad teooriad on tõsi. Lisaloona leiduv Steve Parkhouse´i kena pliiatsijoonega "Best Man Fall" oli super-hea, tegi Mike Myers´ist aasta varem ära ka ühe Austin Powers´i põhinalja, nimelt näitas tapetava valvuri igapäevaelu, tõsi küll dramaatilises, mitte koomilises võtmes.
Trippimine.

8 comments:

Anonymous said...

Ma loodan et selle sita mõju ikkagi kaob ajapikku. Ma olen ka aastaid-aastaid tagasi seda paska 5-6 korda nuusutanud. Samas immuunsüsteemi puudulikkuse üle ei kurda, kuna ma olen umbes 5 või 6 aastat mett söönud, üsna tööstuslikes kogustes, mesi aga on immuunsüsteemile turboboostiks.

L.

Anonymous said...

Huvitav kas see pask on endiselt legaalne? Omal ajal sai seda pedesaunade adminnide käest igatahes.

L.

Unknown said...

Minu meelest müüdi neid tõesti vähemalt paar aastat tagasi sex shop'ides ja pole isegi nuusutamise süüst prii. Oletan siiski, et regulaarne pika staažiga tarbimine on see mis kurja võib teha.

Trash said...

Tõsisemad mehed ütlevat, et sissehingatavatest ei ole Moment-liimile võrdset aga see kimumine ei ole vist enam cool teema.

Juurak said...

Ei ole Poppersi menust aru saanud. Mina ei ole sellest muud erutavat leidnud, kui tunde kestev peavalu. Palju ägedama lühikese ja intensiivse traveli saate salviat suitsetades...

Anonymous said...

Juurak, õpeta jah inimesi igasugu teadvust ja taju korralikult raputavat, aga võibolla ka permanentselt ogaraks tegevat paska pruukima.

L.

Heitke pikali said...

Heh, alküülnitritite tarvitamise seostamine HIV-ga on tõestatud sama palju kui see, et onaneerimine teeb pimedaks. Seda juttu räägivad "teadlased", kes "ravivad" AIDSi vitamiinide ja küüslauguga, väidavad, et heterosid see ei ohusta ja muud vandenõu-juttu, mida ratsionaalselt mõtlev inimene enne uskumist kontrollib.

Mitte, et ma seda soga kellelegi soovitaks. Poppers on pigem hea näide sellest, mida toob kaasda uimastite keelustamine — kui ohutumad ained ära keelatakse, pöördub kasutajaskond mingi kahtlase ja kontrollimatu keemia poole.

Nimetada mind Eesti suurimaks Invisiblesi-fänniks pole ka kindlasti täpne, ehkki teos on muidugi vinge. Olen sellest möödaminnes kirjutanud Kes-Kusis:

http://www.kes-kus.ee/index.php?kategooria=artiklid&action=loe&artikkel_id=2107

Trash said...

Oh Mart, Mart! Lase end köidikutest vabaks, lõpeta see roboti jutt, see fašistlikult programmeeritud marioneti data, hinga vedelat, söö õhku jookse end jumalaks!