Wednesday, July 29, 2009

Moonwalker

Moonwalker - Jerry Kramer, Jim Blashfield, Colin Chilvers 1988

Tuttav palus mind ühes projektis aidata ja andsin kergekäeliselt sõna seda teha. Ei kahetse, kuid ülesanne osutus märgatavalt keerulisemaks kui alul paistis, nimelt pidin leidma kolm ( pluss 2 varuvariandiks ) intensiivsest actionist tiinet stseeni mis kestavad vähemalt kolm minutit ning asuvad filmi lõpus, enam-vähem viimase viieteistkümne minuti sees. Peas mõlkus koheselt kümmekond filmi, kuid neid läbi vaadates ei sobinud mitmed hetked, kas oli möllumoment hoopis filmi keskel või ei kestnud üle minuti-paari, eriline häda oli aga sellega, et paljud filmid olid tegelikult palju leebema põmmutamisega kui mäletasin ning nende võlu peitus hoopis pinevuse kruvimises, mitte kuulisajus ega plahvatustemeres. Paar tundi tagasi sai esmane valik, sest muutusi võib ju veel sisse tulla, tehtud ja olin selleni jõudmiseks päeva jooksul vaadanud kiirkerimisega läbi umbes 20 Hong Kongi thrillerit ja pooltosinat korea löömafilmi. Kuigi valik sai tehtud, on see ikkagi mulle edale kui filmisõbrale pettumust valmistav, kriteeriumi sobisid vaid Johnny To, Ringo Lam´i ja John Woo filmid, ise aga lootsin mõnd vähetuntud lavastajat pushida. Need valikud on liiga lihtsad, igaüks oskab esitatud standardite järgi nende lavastajate filme pakkuda, puudub tõeliselt friigilik lähenemine ning sügavus. Aga hästi, aega mul veel paar nädalat on ja kui paremini saab, teen uuesti. Hong Kongi actionis tuhnimine aga väsitas parajalt ja "peaparanduseks" valisin ühe tõelise pohmakafilmi, hiljuti koolnud popstaari surematu käkerdise. Ei olnud varem näinud ja seetõttu tuli ootamatusena, et pool filmi koosnes MJ muusikavideotest, klippidest mis iseenesest hästi lavastatud, kuid põhifilmi küljes õhukese liimiribaga rippuvad. Aga ladna oli vaadata, eriti kohta kus MICHAEL JACKSON MUUTUS ROBOTIKS. TRANSFORMERS! 1,5/5
Ei ole ise mängu pelanud aga Paranoiadisko teeb selle oma kiviaja konsooli abil kindlasti läbi.

24 comments:

paranoiadisco said...

Kusjuures, mängus saab ka läbi häda popiidolist robotiks muutuda ning vastastele granaatide ja laseritega hädasid kaela tuua.

Proovisime kunagi sõpsidega läbi ka teha aga eks ta paras aeganõudev pusimine ole, mida selle mängu puhul nii väga raisata ei soovi.

Tavai, lähme filmiblogijatega jooma?

Trash said...

Lugesin sellest ideest jahm ega minu ajalimiit on selleks aastaks juba raisatud. &Tõsijutt, mul on pidevalt nii kiire, et mitte kuidagi ei mängiks 2 või 3 vabapäeva välja. Kahju muidugi, seltskond on super!

paranoiadisco said...

Einoh, mul endal oleks ka võimalik vaid ühe öö olla, sest järgmiseks päevaks tõmmatakse rihmadega uuesti tööpostile kinni.

Trash said...

Ma vajan turgutuseks lisapäeva, ei suuda enam aastaid peolt otse tööle minna.

Võiks ju muidugi Tallinnas toimuda, siis oleks reaalsem, et saan tulla. Või siis 12-13 september Tartus Animatsuri ajal, siis lähen nagunii sinna väikest loengut pidama.

Unknown said...

Hull värk, ma jätsin just Moonwalkeri review kirjutamise pooleli ja mõtlesin, et lõpetan homme - eks vaatab millal lõplik töö ilmavalgust näeb. Hinne vast sama (2/10 kui polnuks alguses Man in the Mirrorit ehk filmi ainsat tõsiseltvõetavat osa).

Trash said...

Holy shit

ja ma jõin just jääteed!!!

Unknown said...

Sama siin, muide. Tallinnas ikka! Kõik tartlased vägistavad meid oma "kobige pealinnast välja" kampaaniaga.

Unknown said...

Virsiku Nestea, kaks viilu sidrunit ja jääd - 9/10 (sai liiga kiiresti otsa, muidu väga hea).

Ivar said...

Peab mainima, et Tartus animefestivali korraldamine just täpselt samadel päevadel kui Helsinkis toimub koomiksifestival ja seal koosseisus ka mangapäev, on päris geniaalne liigutus.

Metsavana said...

Minul pole kokkusaamise Tallinnas korraldamise vastu kõige vähematki ja ma usun ,et teistel Tartukatel samuti mitte. Sest nagu olen korduvalt öelnud saavad tartu blogijad enivei pidevalt kokku ning mõte olekski nö kahe osariigi omavaheline ühendamine. Nii ,et minupärast võiks mingis vaikses baarinurgas (nagu ulmesõprade Laborünt vms) kasvõi asi toimuda..peasi ,et saaks hommikuni segamatult lobiseda ning hiljem oleks võimalust kuskil kellegi pool ka peatäit välja magada

Kui sa Trash (või keegi teine kohalik) oskaksid mingi koha välja pakkuda oleks super sest mulle endale on Tallinn rohkem välismaa millest ei tea kottigi.

Kalver said...

võib teha vabalt /sisesta nimi siia/ baaris selle kokkusaamise, kui siis rohkem inimesi kokku saab. siis on ainult vähemusel mure, kuidas kohale saada ja kus pohma välja magada.

Anonymous said...

Tallinnas on ainult üks baar kus sellist kokkusaamist teha.
See baar on Levikas.

L.

Kalmsten said...

L
käi vittu! levikas on urgas ja haige muusikavaliku ning eluvormidega...

Woodstockist on mõningaid helgeid mälestusi.....august pole muidugi see mis aprill, aga ehk toimub ikka midagi ...kokkutulek näiteks? ;)

Lasnagorskys oli kõrts nimega "Ashoti juures" mis paistis silma huvitava reklaamtahvliga :D

Aga tallinn sackib ärsi...

Trash said...

Woodstocki all olev Rockstars oleks sobiv paik, saab lauad kokku lükata üheks suureks, on avtud vist 4 -ni öösel ja asub kesklinnas. Levikas on higine tiiniurgas.

Unknown said...

Rockstars oleks mõnus küll. See oli seal Tatari tänaval jah?

Kalmsten said...

Rocks või Woods, rohkem ei tule ühtegi sobilikku pähe kui just keegi kloostriaidas ei taha kokku saada...

Unknown said...

Võime Regaliast peedid võtta ja Toompeal istuda, milles probleem.

Trash said...

Rocks/Woods on okidokkar jah.

Kalmsten said...

flechu sa norid muhku- kõigepealt killib ämblikke ja siis tahab mulle veel maksalutikaid ka tekitada...ei no ma tänan...aga kuksil toompeal/hirvepargis istuda poleks paha mõte, tuli meelde, et mul rahakotis on rahakotikujuline tyhi auk...
Välitingimustes õllejoomine oleks vähem valusam...

Trash said...

Ja kui keegi on nii kõva peaga, et ei võta, siis ma kõigest pakkusin välja enda arust parima joomakoha juhul kui asi toimuks Tallinnas, mitte ei organiseeri siin oma kokkutulekut. Tõenäoliselt jään ise ajanappuses üldse kõrvale.

paranoiadisco said...

Rockstars on vist suvepuhkusel. Vähemalt öeldi mulle nii, kui ma sinna paar nädalat tagasi istuma tahtsin minna.

Trash said...

No siis on nii...

:(

Anonymous said...

Wood on vastik õlide kogunemiskoht, Rocks on suvel kinni.
Levvar on ainuke variant.
MC võib koju jääda kui ei meeldi
Või tehke üldse Patareis, höhöhöhö

L.

Trash said...

No ega keegi ole veel otseselt öelnudki, et Tallinna tullakse, võib juhtuda, et blogijad kohtuvad Tartu Lõunakeskuse buffees ja hiljem juuakse poe taga võpsikus viskit koolaga.