Saturday, July 11, 2009

Estcon 2009

Aasta tagasi sai Estconi vestlusringis arutatud, et juba kümme aastat käivad ulmesõprade suvelaagris koos vaid samad näod, uusi tulijaid on aastas vaid paar-kolm. Tekkis idee kutsuda sellel aastal kohale rohkem inimesi, panna rõhk noortele, sest teadaolevalt on eestis fantasy ja ulme populaarsust kogunud ning kusagil leidub ju ka asjast huvitunuid. Lubasin minagi aidata üritusele promo teha, seda nii mitmete foorumite, isiklike kontaktide kui blogi kaudu. Ei teagi kuidas see blogipostituse tegemine venis, igaljuhul siin see nüüd on.

Estcon 2009


Toimub 17.–19. juulil 2009 Taevaskoja Salamaa Puhkemajas. Taevaskoja Salamaa Puhkemaja asub Põlvast 8 km Tartu suunas Taevaskoja asula lähedal.

Registreeru!

Kuidas kohale saab?

Tallinna poolt tulijatel tuleks kõigepealt sõita Tartusse. Tartust edasisaamiseks on mitu võimalust.

* Autoga: sõida välja mööda Võru maanteed ja keera Tartust umbes 10 km kaugusel Põlva poole. Edasi sõida muudkui otse sedasama maanteed mööda, kuni jõuad Taevaskoja bussipeatuseni, kust näitab viit vasakule Taevaskoja suunas. Pööra sellele teele ja sõida läbi Taevaskoja asula, poest mööda ja üle raudtee ja siis edasi, kuni jõuad külast läbi. Puhkemaja jääb küla lõppu (peaks olema päris viimane maja) vasakut kätt.
* Rongiga: Taevaskotta viib Tartu-Orava rong, mis väljub Tartust kell 18.14 ja jõuab kohale 19.01. Pilet maksab 23.- Taevaskoja jaamast tuleb kõndida teed mööda vasakule, poest eemale.
* Bussiga: sobib Tartu-Vastse-Kuuste-Põlva liin nr 70, mis väljub Tartu bussijaamast 17.40 ja jõuab Taevaskotta 18.43. Täispilet maksab 33.- Kui buss tuleb suure maantee bussipeatusesse, siis tuleb keerata viida järgi Taevaskoja poole, astuda on umbes 2 km. Kui buss tuleb mööda väiksemaid teid, peatub ta Taevaskoja küla vahel ja siis tuleb kõndida küla lõpu poole, nii et raudtee ja pood jäävad selja taha.Pisut selleaastastest esinejatest. Tekst Jüri Kallas.

Sash Uusjärv räägib uuemast ja väga uuest noorte- ja lastefantasyst... st sellest, mida te kõik sõimate ja mida te üldse lugenud pole.

Veiko Belials kiusab verbaalselt Tamur Kusnetsit tema romaani ja hobide teemadel. See on kindlalt laupäeval.

Kivisildnik räägib kah.

Maniakkide Tänav teeb larpi. Teemaks siis mängu S.T.A.L.K.E.R. postapokalüptiline maailm ja see nn airsoft-larp. Maksimaalne osalejate arv 15.

Ove Hillep võtab kaasa laadungi lauamänge ja on valmis sel teemal juhendama, mängu juhtima ja seletusi jagama. Ove rääkis ka midagi vene kosmonautide teemalisest lauamängust.

Jüri Kallas proovib sel aastal ettekannet mitte teha. Kui muidugi jälle mingit auku ei jää...

Vabarnamees teeb anime-teemalise ettekande mõnest vähemtuntud scifi-animest (80-ndatelt, 90-ndatelt ja 21. sajandist), mille vaatamist ulmesõber kohe kindlasti ei pea kahetsema.

Loomulikult laupäeval ka Stalker ja ühispilt, suuremas (või vähemas ringis arutelu). Kohalolevad autorid ja kirjastajad saavad rääkida, et mis ilmumas jne. Filmiprogramm ja saun kah.

Tegemist on minu lemmiküritusega, tunne on kõigil vaba, täiskasvanud inimesed, piire panna ei ole vajadust. Kui ettekandeid kuulata ei viitsi, siis jooksedki paljalt sauna ja järve vahet, jood hiigelkogustes alkoholi ja arutad raamatutest ning filmidest. Fun ühesõnaga. Olete KÕIK oodatud!
Muretsemiseks ei ole põhjust, tööd tegema ulmelaagris kedagi ei sunnita.

4 comments:

Anonymous said...

Olen tahtnud juba mitmel aastal sellest üritusest osa võtta, aga kuidagi on see ära jäänud.
See aasta siis lõpuks jõuan ka - regatud ning makstud ka.

Matu

Trash said...

Lahe, nädalapärast näeme!

Meelita sõpru ka kaasa!

Juurak said...

Mina tulen kaaa, kui Metsavana autuserva pääle jõuan!

Trash said...

Good for YOU!!!