Monday, January 19, 2009

Go with Peace Jamil

Gå med fred Jamil - Ma salama Jamil - Omar Shargawi 2008

Peale selle filmi vaatamist hääletad kindlasti järgmistel valimistel Iseseisvuspartei poolt, sest oled saanud väga ausa ja vahetu pildi pagulaste mõttemaailmast ning oma kodumaale midagi sellist kohe kindlasti mitte ei soovi. Tegu põnevusdraamaga Taani moslemitekogukonnast mis hoolimata mitme generatsiooni viibimisest juba võõrsil, elab veel ikkagi täiesti kinnises maailmas kus kehtivad kunagiselt päritolumaalt kaasa toodud religioossed ning sotsiaalsed tavad. Veritasu on kohustuslik, meeste maailm seisab eraldi naiste omast ning soorollid on kindlalt paika pandud, isa ja jumala käsud kõlavad valjeminil kui südame või mõistusehääl ning kogu suhtlus on seotud sinu kogukonnasisesel religioossel hierarhial kus mõned islami usuharud on vaieldavalt kõrgemal kui teised. Kus sulgedes end niigi ühiskonnast eraldudes "kasti", jagatakse endid veel usutunnistustel põhinevatesse väiksematesse kastidesse.Taanit kui riiki ja Kopenhaagenid kui linna kus toimub tegevus pole filmis üldse, lavastaja Omar Shargawi kaamera ette oli kontrasti tugevdamiseks sätitud vaid üks taamal viibiv blond naine, ilma selleta võiks moslemite linnaosa asemel kujutada ette kasvõi Beirutit või Bagdadi. Vaatajale pakutakse vaid islamit, ei mingid märki, et linnaosas peale autode midagi euroopalikku oleks, ainult teemajad, malekohvikud ja mošeed, ainult tumedajuukselised tõmmunahalised hommikumaa inimesed.Annan au lavastajale, sest Taani riigi rahadega tegi ta filmi mis tegelikkuses töötab selle sama riigi migratsiooniprogrammide ja multikultuursuse vastu. Kuigi film kannab sõnumit muutusest immigrantide ( täpsemalt öeldes kahe pagulase ) mõttemaailmas, on kogu nende Taani eksporditud ühiskondlik mudel ülesehitatud hoopis vastupidiselt töötama ning liberalism ning tolerantsus upuvad ja uputatakse hõimutavade sekka lihtsalt ära. Multikultuurse ühiskonna lõimumisideed ja kultuuri rikastamine selleläbi ei tööta, NWO-lik lähenemine, et rassid, kultuurid ja religioonid on kokkuaetud sisepingete tekkimiseks aga õitseb ja kannab valus-magusaid vilju. Lugu ise kerge, kuid taustal viibiv sõnum väga raske kaaluga. 3,5/5
Egiptlasest kõrlilõikaja.

10 comments:

Anonymous said...

10/10, vaatamata väikestele puudujääkidele

Trash said...

Kas hääletad Iseseisvuspartei poolt ka nüüd peale filmi vaatamist? He he!

Anonymous said...

Need Iseseisvusparteilased on ju mingid ogarad, no mis need riigi valitsemisest teavad.

L.

Trash said...

Ütleb veendunud ansipist.

Anonymous said...

Ansip - Tšmo

L.

Trash said...

Seda ütles juba Nostrodamus.

Anonymous said...

sotside poolt hääletan. egiptlane oli nunnu. tallinna tänavatelgi võiksid sellised ringi luusida ja lasteaiad väikeste segavereliste vibuninadega täita. kahvatutele eestlastele ongi natuke värvi vaja lisada või nii.

tegelikult on mul siseinfot et mošee ehitamine on praegu ainult mõne väikese tõkke taga. kuskile nõmme ja kristiine vahele eraldatakse arvatavasti neile maatükk. päris kesklinna ei taheta või siis kunagi hiljem mõni väiksem mošee. kvoodi järgi tuleb murjameid ka vastu võtta varem või hiljem

Anonymous said...

praegune kadrioru nö mošee on selle kõige kõrval naljanumber

Anonymous said...

Oot, kas sotsid on need, kelle ettekujutus ideaalühiskonnast on see, et need kellel on rohkem, neilt tuleb ära võtta ja anda neile, kellel ei ole? Ma ei hääleta täitsa kindlasti ühegi äravõtja poolt. Tegelikult ei hääleta ma üldse, sest see on kõik ühtlane pask, mingit vahet pole.

Muslimite kvoodid, hehehe, siis läheb küll mölluks. Ma arvan Eesti võib koos Lätiga need kvoodid kohe vittu saata, sest meil on kodakondsuseta isikute osakaal niigi mingi 25 % ja ükski EUnuhh ei julge piiksatadagi mingite murjamite kvootidest.

L.

Trash said...

Murjameid on praegu juba piisavalt, aitab esialgu.