Sunday, January 11, 2009

Devilman

Go Nagai - Devilman #1-3
Verotik 1995

Otsustasin enne Devilman´i OVA-de kallale asumist USA-s reliisitud mangadega tutvust teha aga nüüd on tunne, et aitas nii mõnekski ajaks ning anime jääb hetkel üldse puutumata. Seitsmekümnendate manga on ikka hoopis teine tera kui hilisemad tööd ja sellist psühhedeelse maiguga ja lapseliku lihtsusega koomiksit ma uuel aastatuhandel kohe kuidagi seedida ei suuda.

4 comments:

Anonymous said...

Verotiku värvitöö on päris jube, vähemalt selle pildi järgi.

Trash said...

No mul võrdlusmoment puudub aga see oli jube küll.

Anonymous said...

No miskit sellist umbes:

http://www.dashshaw.com/devilman3.jpg

Go Nagai armastab ekstreemseid kontraste, vt. nooruki näojooned, deemonit ümbritsev keeris, jne. Värvidega läheb see pea täiesti kaduma ning ta stiil taandatakse mingisuguseks anatoomiliselt ebakorrektseks groteskiks. Seda, jällegi, lähtudes neist paarist pildist mida ma selle värviväljalaske kohta näinud olen.

Sisu see muidugi südamelähedaks ei teeks eriti, Go Nagai looming on suuresti acquired taste. Tema loomevaramus on ka üksjagu huvitavamaid asju (vägivaldsed ja nilbed, peamiselt, kuid on ka muhedamaid jante), kuid need on varjutatud ära tema suurtükkide poolt (Mazinger Z ja Devilman, peamiselt), lisaks sellele on tema tööd läänes jätkuvalt võrdlemisi obskuursed. Millest on kahju.

Ma olen ise püüdnud osasid tema mangasid jaapani keeles lugeda, aga hetkel on veel veidi keeleoskust puudu, et neid soravalt nautida. Kuid, kaugemal tulevikus on mul siiski plaanis põhjalikum ülevaade tema loomingust teha bakas, nii et ära sa mehe nime enda peast veel täiesti ära kustuta.

Trash said...

No see sinu leht oli ikka hoopis midagi muud. Mustvalgelt poleks arvatavasti pooltki nii lapsik see pliaatsijoon tundunud.