Sunday, January 11, 2009

B.P.R.D. : 1946

Mike Mignola, Joshua Dysart, Paul Azaceta - B.P.R.D.: 1946 #1-5
Dark Horse 2008

Mike Mignola ja natsid käivad kokku nagu Stan Laurel ja Oliver Hardy. Seekordne lugu oli ehe Mignole ning natse ning nende monster-käsilasi ronis välja igalt koomiksilehelt. Kohal olid isegi Herman von Klempt ja Kriegaffe´id aga samuti Giurescu, vampiirid ja sensitiivid. Keda aga polnud on kogu agentuuri meeskond, sest tegevus toimud aastal 1946 ning tegelikkuses võikski juttu sisu poolest pidada pigem Hellboy kui B.P.R.D. koomiksisarja sobivaks. Arvatavasti leidis aga kirjastus, et Hellboy komiksist ootavad lugejad Hellboy isikut ning seetõttu surati minevikku kantud stoori kus peale tuntud kurjamite polnud ühtegi tuttavat nägu ( kui nüüd peategelaseks olev Trevor Bruttenholm ja kolmel pildil vilksatav mõneaastane Hellboy välja arvata ), pigem B.P.R.D. kaante vahele. Ühtlasi tänan Robit B.P.R.D.-sarja koomiksite eest ning juhin oma blogi lugejate tähelepanu tema koomikseid, muusikat ning raamatuid äramärkivale blogile Robis Corner. Loodan sinult tulevikus samuti huvitavat lugemismaterjali saada, su blogi vaadates pistaks kohe pool kraamist kotti.
"Kriegaffe" ( "War ape" ), a series of bionically enhanced talking gorillas, created by Nazi scientist Herman Von Klempt.

9 comments:

Robi said...

Mulle 1946 väga meeldis. Kriegaffe on ka legendaarne. Kuidagi Mignola maailm on ikka nii "addictive". Varsti saab ka need buuduvad 2 osa lugeda. Anna teada mis huvi pakub. Kuidas From Hell meeldis?

Trash said...

B.P.R.D. uusi osasid ootan huviga. Muidu pakuks kõige enam huvi vast Alien vs. Predator, olen selline vanakooli alieni fänn. Ja muidugi Batmani lood ning Spookhouse.

Robi said...

Aiit, no Ops toob sulle igast sitta varsti.

Trash said...

Sitta ikka tarvis. Tänks! Proovin läbi mäluda, kuigi kodus terve hunnik Lauri antud sitta ja veel.

Robi said...

No siis on liiiiga palju sitta ju..krt

Anonymous said...

Sitta pole kunagi LIIGA palju...


L.

Trash said...

Word!

Ivar said...

"1947" esimene vihik ilmub järgmisel nädalal. Ja selle esimesel leheküljel on fraas "NI KHUJA SEBE!"
:-)

Aa, muuseas - too Kriegaffe fotokollaaž selle arvustuse juures on ühe Hellboy foorumi "veterani" tehtud. Kutt töötab ja elab LA-s, vist teeb storyboarde (Texterile näiteks), kuigi pole minu arust just geniaalne joonistaja.

Trash said...

Ne huija indeed! Eks loeme kui taas kamp kaante vahele sobivaid koos ja koomiks minuni jõuab.