Wednesday, May 18, 2011

Jethro Tull - Their Fully Authorised Story

Jethro Tull - Their Fully Authorised Story - Classic Artists series 2008

Rada7 foorumis on bändidel nüüd võimalus teha oma grupi profiil kuhu saab panna üles muusikapalu ning kirjutada endist. Paar päeva peale võimaluse tekkimist tekkis arutlus, et kas ikka igat pisiasja tasub oma profiili kirjutada, just sellist sel ja sel aastal läks kidramees ja bassimees sõjaväkke ja sel aastal tuli see trumme mängima ja sel aastal läks laulja Itaaliasse ooperikooli. Leiti, et pigem võiks pika detailse saaga asemel olla info muusika mõistmiseks, mitte kogu bändi vähetähtis minevik. Käesolev Jethhro Tull´i dokumentaal oli aga just selline "üks kirdramees lahkus ja üks sündimees tuli bändi" tüüpi tutvustus: Arusaadav muidugi kui on elatud nii igavat elu, et muidu ei veaks kuidagi üle pooleteise tunni jutustamist välja, kuid lõpuks siiski veits igav. Kuhu jäid narkootikumid ja meeletused? Kas bändist vallandamised olid tõesti pea poolesaja aastase bändi ajaloo tipphetked? 2/5

6 comments:

Krustok said...

Anderson on kommenteerinud, et siis kui teised bändin end narkootikumidega tapsid luges tema pigem raamatut. See iseloomustab vist Jethro tulli päris hästi. Minupoolne respekt igatahes selle eest. Dok filmi raamatu lugemsiest pole tõenäoliselt tõesti väga huvitav vaadata. Aga kui ise bändi teed on huvitav jälgida ka suurte bändide sisekonflikte, logistikat, majandamist jms.

Anonymous said...

Jethro Tulli skandaalseim tipphetk on RockSummeril esinemine, kui lavale visati pudel ja Ian Anderson korraks kontserdi katkestas.
Kas see sealt filmist tuli välja kust Jethro Tull oma nime on saanud?

Lauri said...

Varasem Tull on üsna hea, kuni 90ndateni umbes, eriti mõnus on folk-triloogia.

Anonymous said...

õu jee sägad, top news today
termikalt ilmub uus plaat
jõuate ära oodata ,ah?
veidi veel kannatamist ja siis tuleb
lahe uudis, mis

Trash said...

Anderson muidugi ajas seda bullshit juttu ka, et Jethro Tull olevat Johnny Rottenile meeldinud. 1976 tuli punk ja pühkis igat sorti proge ja kunstpunnitajad koheselt minema, see oli noorte jaoks kõige jäledam värk. Tull kukkus ka kolinal aga ikka peab ära mainima, et Rotten oli neid kusagil intervjuus kiitnud. Pull on muidugi asja juures see, et neid mehi on sadu kes räägivad, et nemad olevat tegelikult Rottenile meeldinud, samas kui ta teisi samalaadseid tilulilutajaid vihkas.

Anonymous said...

Rotten ka ei meeldi ju kellelegi.