Tuesday, May 31, 2011

Engrenages - 1. season

Engrenages - 1. season - Guy-Patrick Sainderichin, Alexandra Clert 2005

Prügikonteinerist leitakse noore kauni (OK, üks tarkpea väidab kohe, et neiu oli kaunis, kuigi ta nägu on täiesti sisse tambitud ja mingil juhul ei ole põhjust kadunut ilusaks pidada) naisterahva laip. Piirkond on just saanud noore hakkamist täis prokuröri kes asub juurdlust juhtiva kohtuniku ning politseirühma abil mõrva uurima, kuid juba paari episoodi pärast on selge, et laiba juurest jooksevad niidid igale poole, nii kõrgustesse poliitikute manu, kui alla krimimaailma ning samamoodi on sellesse mässitud ka kõik juurdlust läbi viivad seadusevalvurid, kellel neist motivatsiooniks võim, raha, narkootikumid, sõprus või soojad südametunded. Mõrv aga lahendatakse ning kõrvale veel episoodidesiseselt pisikuritegusid.
Väidetakse, et tegu prantslaste siiani kõige karmima politseisarjaga ning ma usun seda, kuid ikkagi ei vea see mingil juhul võrdlust mõne briti kvaliteetsarjaga või kultusliku USA uuekspanijaga. On põnev ja huvitav, kuid mitmeti väga ebausutav ning lõpuks mitte just kõige taiplikuma lahendiga.
Mind häirisid ka need väikesed kõrvallood, pisijuurdlused millega fookuses olev politseitiim küll tegeleda ei oleks tohtinud ajal mil neil kaksikmõrv uurimisel. Lisalood olid valdavalt igavad ning halvasti esile toodud, justkui ei teaks sarja tegijadki, et kas panna rohkem rõhku põhiloole või näidata paralleelselt toimuvaid uurimisi. Küll aga tänan tegijaid politseinike eraelu kujutamise eest, armastust ei olnud just liiast, kuid see sobis siia sarja. Teist hooaega vaatan veel kindlasti, nii palju pinget pakub küll. 3,5/5

No comments: