Wednesday, May 04, 2011

The Boondock Saints

The Boondock Saints - Troy Duffy 1999

Kusagil foorumis oli paar kuud tagasi film jutuks. Kiideti lavastaja/stsenaristi Troy Duffy kirjutamisoskust ning laideti maha mehe järjefilmi, ehk The Boondock Saints 2-te. Mäletasin, et juba esimene oli paras sitt aga kuna teksti lugemine tekitas tunde, justkui ei mõistaks ma filmi tema kogu hiilguses siis andsin teise võimaluse. Ei meeldinud ka nüüd, sest pole suurem lastefilmide sõber aga käesolev linalugu just selline kogupere seiklus oligi kus kaks poissi leiavad aarde, võitlevad pahade mereröövlitega ning lõpuks kohtuvad oma isaga, kõike seda aga tänu väheke ontlikule, kuid suure ja hea südamega naabrionule.
Tegevuspaigaks oli Boston ja minu vanusesd teavad kõik, et Bostonis pelatakse kovaa peliä. Siinsest filmist aga puudust täielikult omadus TOUGH ning see oli asendatud naljadega, millest mõni küll tõeliselt särav-vaimukas (tsekka extended scenes boonuste hulgast), kuid valdavalt lihtsalt noorte meeli ergastavad klišeed. Võta kust otsast tahad, aga lõpuks ikkagi muudetakse kriminaale kangelasteks ja tehakse (ka süütute kõrvalseisjate, nagu näha saate) tapjatest Robin Hood´id kes võltsäras seisaksid justkui rõhutute eest, samas aga egotripivad hoopis oma psühhoose välja. Ühed pätid kõik, pada sõimab katelt ning isegi Willem Dafoe ei jää tahmatriibuta. Munatu pulp-kino. 1/5

16 comments:

Ralf said...

Aga soovitan vaadata dokki Overnight Troy Duffy'st!

Trash said...

No kuule, kuidagi kohe ei jaksa. Kas tõesti sittade filmide tegijast tehakse hea dokk?

Ralf said...

Eip, see dokk pole üldse Duffy-sõbralik, pigem näidatakse, kuidas egomaniakist munn kõik kuradile saadab ja potentsiaalne tulevane stsenarist-director (Duffy) selle pärast lõpuks lihtsalt rahata ja sõpradeta jääb. Ses mõttes väga haarav. Selle Saintsi tegemine ei käinud just "tavalist kanalit" pidi.

Ralf said...

Mul mälu on kole habras, aga kui õigesti mäletan siis Duffy ise oli tegelikult baarmen või bouncer mingis baaris, kes oli Saintsi käsikirja kirjutanud. Harvey Weinstein tahtis seda ära osta ja filmiks teha, aga mingil hetkel lõi Duffy'le võim pähe ja siis ta otsustas, et teeb selle ise filmiks ja tulemus oli see, et see kukkus kinokassades täiesti läbi ja Duffy jäi selle tõttu täiesti vaeseks ja üksinda, sest oli kõik inimesed enda ümber pepparisse saatnud.

Trash said...

Ma nüüd lugesin Wikist mehe ja doki kohta iga sõna ja nüüd oleks vist juba ette teada mida seal näidatakse ning läbi selle igav.

Trash said...

Aga uurin, tean küll kust DVD saab. jÄRSKU vaatangi. :)

Ralf said...

Jep, siis oleks vast tõesti igav. Aga see Duffy on ülbeim kaak, kelle egost haisvat möla ma olen kuulama pidanud.

Ära siis jumala eest TRANSFORMERS 3 kohta Wikist loe!!

Trash said...

TRANSFORMERS!

AUTOD MUUTUVAD ROBOTITEKS!

Peaks siis uue limited edition T-särgi selleks puhuks reliisima. ;)

adi said...

Tahaks sinu kriitikat lugedes tsiteerida sind ennast kui jutuks oli "Hobo with a Shotgun" kus sa kartsid, et tänu liigsele populaarsusele ei võeta teda võibolla sellise B-kino soperdisena nagu ta tegelikult oli vaid otsitakse sügavamat sisu ning peidetud moraali mida seal pole kunagi olnud.

BS on samasugune B-kino. Kiire minekuga, lihtsatel stereotüüpidel põhinev cool saasta-action kus pole vaja mõelda, et kurat Boston on ju tegelt ikka karm koht kuhu sellised häppy-ending iiri muinaslood ei sobi.

Mulle meeldis esimene Saints, meeldis 10a tagasi ja meeldis ka veel eelmine aasta.

paranoiadisco said...

Olen adiga eelnevas nõus!

Ralf said...

Trash on nagu Travis Bickle - a walking contradiction.

Trash said...

Pulp märgistus on laibelite all olemas nii, et teadsin väga hästi end soperdist vaatavat. Sitt film oli enivei, isegi b-käkina.

Ralf said...

Hr. Trash, Te olete väga vihane inimene, kas võiks teile ehk soovitada joogatunde monsieur Joonas Magemaasika leiliruumis?

Trash said...

Pühapäeval rahustan end Recoiliga maha. :)

Anonymous said...

Roxette'le ka lähed?

Trash said...

Pentel.